Belföld

Menczer: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

Sok európai ország „nyögi a megemelkedett rezsiárakat”, a magyar kormány azonban megvédi a rezsicsökkentés eredményeit - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában.

Menczer: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit
Menczer Tamás
Fotó: MH

Menczer Tamás azt mondta: ha viszont „Gyurcsány Ferenc vezetésével visszajönne a baloldal, akkor ismét emelnék a rezsit és bevezetnék a brüsszeli klímaadót”.

Ezt Szél Bernadett független képviselő a Facebookon le is írta - mutatott rá az államtitkár, idézve a bejegyzést: „a legnagyobb kibocsátó közlekedési és lakossági szektort is bevonjuk a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe”.

Menczer Tamás azt mondta: bár ez „brüsszeliül” van, magyarul azt jelenti, hogy megadóztatják a lakosságot, új adót vetnek ki az emberekre. Tagadják, de valójában erről van szó - közölte. Vagyis akinek lakása, háza, autója van, az fizetni fog - tette hozzá.

Objektum doboz

„Ezt nem engedhetjük. A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit és bevezessék a brüsszeli klímaadót” - fogalmazott.

A magyar kormány álláspontja egyértelmű: a klímavédelem árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg, hanem „a nagy klímaromboló cégekkel” - mondta az államtitkár.
 

Kapcsolódó írásaink