Belföld

A migráció nem megoldás a kihívásokra

Frank Füredi: A Nyugat nem támogatja a szuverén nemzeti kultúrákat, helyette állandó kulturális háborút vív, amivel megosztja a társadalmakat

Idén az eddigi legtöbb illegális határsértőt tartóztatták fel hazánkban a múlt héten. A demográfiai csúcson is felmerült a migráció kérdése.

A migráció nem megoldás a kihívásokra
Határsértőkkel teli kisbuszt kapcsoltak le a rendőrök Nagyszentjánosnál
Fotó: Police.hu

Péntektől vasárnapig 1314 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák – közölte a Police.hu. A jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldieket feltartóztatták, és átkísérték az ideiglenes biztonsági határzáron. A román határnál is elfogtak 16 határsértőt. Idén az ország területén az elmúlt héten tartóztatták fel az eddigi legtöbb, 2847 határsértőt.

A migránsok folyamatos nyomása a nyugati balliberális politikának köszönhető: a demográfiai problémáikat – a magyar törekvésekkel ellentétben – migránsokkal igyekeznek megoldani. „Nagy különbség van migráció és migráció között” – világított rá Frank Füredi akadémikus, az University of Kent szociológus emeritus professzora a napokban Budapesten rendezett IV. demográfiai csúcson.

Szerinte a probléma akkor kezdődik, amikor a migrációra a demográfiai problémák megoldásaként tekintünk. „A nyugati civilizációban nagyon erősen él a multikulturalizmus gondolata, nem lehetünk franciák, németek, ami baj. Eközben a Nyugat nem támogatja a szuverén nemzeti kultúrákat, helyette állandó kulturális háborút vív, amivel megosztja a társadalmakat” – vélekedett.

Rámutatott: a balliberális oldalon azt remélik, hogy a migránsok azokat támogatják majd, akik a multikulturalizmust éltetik, így akarnak létrehozni egy olyan új politikai blokkot, ami a hatalomban tartja őket. Eközben azonban a migránsok szerzik meg kulturális hegemóniát, figyelmeztetett.

„A nyitott határok nem illeszkednek egy állam életébe, mert lerombolják az adott állam szövetét” – jelentette ki Dan Schneider, American Conservative Union ügyvezető igazgatója. Mint kifejtette, a kereskedelmi kamarákat csak az érdekli, hogy mindenáron olcsó munkaerőhöz jussanak mindenki más kárára, hogy a legnagyobb profitot érjék el.

„Lumpenproletarizmust hozunk létre az olcsó munkaerő importálásával” – intett Phillip Blond is. Az Egyesült Királyságból érkezett filozófus, a ResPublica think tank igazgatója hozzátette: ha támogatjuk a munkásosztályt, nem támogathatjuk a nyitott határokat. Szerinte olyan állapotot kell létrehozni, amelyben gazdaságilag stabilnak érzik az emberek a helyzetüket. „Hiszek benne, hogy Afrika-szerte gazdagsági megújulást tudunk elindítani, hogy az emberek helyben maradjanak” – fejezte ki reményét Blond.

Michael A. Blume érsek, apostoli nuncius ara hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati médiában megjelenő egyes társadalmi reklámok azt sugallják a migránsoknak, hogy „a te életed, az a te életed, senki ne mondja meg, mit csinálj”, vagyis a bevándorlókat a média is jelentősen befolyásolja.

Kapcsolódó írásaink