Belföld

„A baloldal már megmutatta, milyen az, amikor az erőszak hatalommal párosul”

Az ellenzék 2006-ban már megmutatta, milyen az, amikor a baloldali erőszakosság hatalommal párosul, biztosan nem fogjuk hagyni, hogy ezt még egyszer megtegyék - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés hétfői ülésén.

„A baloldal már megmutatta, milyen az, amikor az erőszak hatalommal párosul”
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta: ami „az előválasztásnak nevezett színjátékot illeti”, az elmúlt napok világosan megmutatták, hogy mire lehet az ellenzéktől számítani.

Egy debreceni fórumon volt egy állampolgár, aki nem csinált titkot abból, hogy nem támogatója Gyurcsány Ferencnek, erre ő odament és elkezdte fenyegetni, azt mondta, „nagyon gyorsan fogja be a száját” - fogalmazott.

Az államtitkár feltette a kérdést: ez lenne az európai stílus, amelyet az ellenzék követel?

Úgy vélte, Gyurcsány mondata mindent elmond arról, hogy az ellenzék hogyan áll azokhoz, akik másként képzelik el Magyarország jövőjét, mint ők. „Mindent elmond arról, hogy 15 év ide vagy oda, a baloldal erőszakossága semmit, de semmit nem változott” - jelentette ki.

Dömötör Csaba kiemelte: „ez az a hozzáállás, ez az a típusú fenyegetődzés”, amely miatt voltak a szemkilövetések 2006-ban. Ez az a hozzáállás, amely miatt a parlamentben is egyre erőszakosabban lépnek fel az ellenzék részéről a velük egyet nem értőkkel - tette hozzá.

Közölte: bárcsak elmondhatnák, hogy a többi baloldali párt nem ilyen, de azt látni, hogy „Jakab Péter fórumán embert fojtogatnak, a Momentum újságírókat tiltana el - az elnöke füstgránátot dob a rendőrökre -, az MSZP elnöke kirúgással fenyeget közalkalmazottakat”. Ehhez képest Karácsony Gergely „virágszálpolitikát folytat” azzal, hogy csak az alkotmányos rend ellen beszél Magyarországon - vélekedett.

Dömötör Csaba szerint ha az ellenzéki képviselők az ország házában így viselkednek, akkor azt üzenik, hogy mindenki viselkedhet így az országban. Ha a sportban igaz az az állítás, hogy az erőszak nem pálya, akkor a közéletben, a politikában kétszeresen igaz - mondta.

Kapcsolódó írásaink