Belföld

A baloldal számára mindig van lejjebb

Reményt jelent, hogy Önök számára mindig van lejjebb: rengeteget fejlődtek személyeskedésben, demagógiában és rágalmazásban - mondta a baloldali képviselőknek az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki politikusok felszólalásaira reagálva.

A baloldal számára mindig van lejjebb
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés idei első ülésén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője Jakab Péterhez, a Jobbik elnökéhez szólva kijelentette: az lehet, hogy Jakab „kemény mint Tarzan sarka, és nem tudja mit beszél”, ő maga azonban inkább a „főnök úrral” beszélne.

„Egyetlen olyan korszak volt Magyarországon, amikor a titkosszolgálatok ellenzéki politikusokat figyeltek meg és járattak le, és az a főnöke idején volt. Jakab alkalmazott túltolja ezt és ezt Gyurcsány úr mondja meg neki” - üzente meg Gyurcsány révén Jakabnak a mondanivalóját Kocsis Máté, aki arra is emlékeztetett: Jakab az egyetlen frakcióvezető, aki négy verőlegénnyel járja az országot, ő maga ezt inkább a gyerekeivel teszi.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy Karácsony azzal hülyítette a budapesti nyugdíjasokat, hogy 20 ezer forintos fűtéstámogatást kapnak, de kiderült, hogy ez egy blöff. A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsányék adósították el az országot. A baloldal 52 százalékos államadóssággal vette át az országot és 83 százalékkal adta át, hangsúlyozta Kocsis Máté. 

A frakcióvezető rámutatott:  Magyarországon az idén 7 százalékos növekedés lehet, míg Gyurcsányék alatt ez a mutató mínusz 7 volt.

„És hiába mondja Dobrev Klára, hogy a Fidesz-kormány adósította el az országot. Lassan mondom, hogy mindenki megértse: önök adósították el” – mondta Gyurcsánynak Kocsis Máté, aki emlékeztetett a baloldali kormányzás idején sorozatosan emelték a munkát terhelő adókat, ezzel szemben  idén és jövőre 1500 milliárd forintos adócsökkentés jöhet.

Kapcsolódó írásaink