Belföld

Ilyen zavarban van Karácsony, ha a nemlétező nyelvvizsgájáról kérdezik

Nem állítja, hogy jogosan tanított a Corvinuson, a hét elején ezt mondta Karácsony Gergely a Mediaworks Hírcentrumának. Azóta azonban a főpolgármester a hallgatást választja és jobbnak látja, ha inkább nem mond semmit a botrányával kapcsolatban, ami lassan már több mint egy hete tart - írta meg az Origo.

Ilyen zavarban van Karácsony, ha a nemlétező nyelvvizsgájáról kérdezik
Karácsony Gergely
Fotó: MH

Lapunk is beszámolt arról, hogy lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

A főpolgármester először minden felelősséget a Corvinus Egyetemre hárított az alkalmazása körüli botrányban. Karácsony hétfőn még úgy fogalmazott, hogy ő csupán végezte a munkáját, azóta azonban érdemben nem hajlandó megszólalni az ügyben.

Objektum doboz

A Mediaworks Hírcentrum a baloldali komédia, a Gyurcsány-show-n érte utol a főpolgármestert, aki érdemi válasz helyett csak zavartan, idegesen nevetgélt. Bár korábban azt állította, van középfokú nyelvvizsgája, kiderült, hogy nincs.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony-show Budapesten

ĀA főpolgármester szerénytelenség nélkül állítja, hogy a Corvinus akkor lett az ország legszínvonalasabb politikatudományi képzőhelye, amikor ő ott dolgozott