Belföld

Soros blogján publikált Karácsony Gergely

Miután az ex-SZDSZ-es kórus beállt Karácsony Gergely mögé, ma már Soros György blogján, a Project Syndicate-n jelent meg írás tőle. Ezzel szimbolikusan is üzeni: kész teljesíteni az amerikai milliárdos elvárásait, várja a támogatását - hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Soros blogján publikált Karácsony Gergely
Karácsony szimbolikusan is megüzente Sorosnak, hogy támogatja őt és kész végrehajtani az elképzeléseit
Fotó: MH/Purger Tamás

Az elemző kiemelte: a Project Syndicate Soros György egyik honlapja (az Open Society Institute egyik projektjén keresztül finanszírozza), az amerikai milliárdos rendszeresen ezen a felületen közli gondolatait. 2015-ben például itt közölte a Soros-tervet is, amelyben kijelentette: az Európai Uniónak be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente.

Karácsony Gergely most ezen a felületen közölt egy írást, aminek a címe: „Hogyan győzhet újra a demokrácia?” A főpolgármester írásában három olyan kihívást emelt ki, amivel a mai demokráciáknak szembe kell nézniük a fennmaradás érdekében: a populizmust mint az antidemokratikus erők mozgatórugóját, a jelenséget kiváltó rendszerváltás utáni gazdasági reformokat, és a kapitalizmust mint a fenntarthatóságot megakadályozó tényezőt.

Karácsony ezzel szimbolikusan is megüzente Sorosnak, hogy támogatja őt és kész végrehajtani az elképzeléseit. Vélhetően várja majd Soros támogatását a választási kampányban, nem lepődnék meg, ha az általa indított 99 Mozgalom adományozói között is ott lenne - fogalmazott Deák Dániel

Azt már tudjuk, hogy a Soros-féle ex-SZDSZ-es világ már beállt Karácsony mögé. Korábban Bajnaitól, most az angolul sem tudó Karácsonytól várják azt, hogy megbuktassa az Orbán-kormányt. Nem meglepő, hogy múlt héten Bajnai is támogatásáról biztosította Karácsonyt. Egyetlen kérdés maradt csak: vajon ki írta Karácsony helyett a cikket? A főpolgármester ugyanis nem tud angolul - tette fel a jogos kérdést bejegyzése zárásaként a vezető elemző.

Kapcsolódó írásaink