Belföld

Még a cégtáblák sem láthatóak a Cseh Katalinhoz köthető cégek szécsényi telephelyén

Még a cégtáblák sem láthatók azon a szécsényi ingatlanon, ahová a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok be voltak jelentve. 

Még a cégtáblák sem láthatóak a Cseh Katalinhoz köthető cégek szécsényi telephelyén
Cseh Katalin nem foglalkozik céges botrányával
Fotó: Cseh Katalin Facebook-oldala

Vác és Szirák - ez az a két telephely, ahová több cég, köztük a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. is be van jegyezve. A cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak a több milliárd forintnyi uniós pénzhez. A cégtáblák nyáron mindkét telephelyen láthatók voltak - írja a HírTV oldala.

Nem úgy, mint a Nógrád megyei Szécsényben. A Rákóczi út 125. alatt álló épületen csak egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó. Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben. Ide volt bejegyezve Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem. A HírTV stábja a helyszínen a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok cégtábláit sem látta az épületen.

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben szemet szúrt, hogy semmit nem csináltak Cseh Katalinék az ingatlannal, holott az épület már az önkormányzat tulajdonában volt.

A nagyobbik kormánypárt helyi elnöke azt mondta: ez valószínűleg egy fiktív telephely-bejelentés volt.

„Bátran mondhatom, mint szécsényi lakos és a nógrád megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, hogy egy napot sem voltak az épületben, úgyhogy vélelmezzük ezt, hogy ez egy ilyen típusú székhelyszolgáltatás volt, ami arra irányult, hogy hátrányos helyzetű térségekben, mint amilyen Szécsény is, kifejezetten magas, 70 sos vissza nem térítendő támogatás-intenzitások vannak, és ezt a támogatás-intenzitást kihasználják.”

Kapcsolódó írásaink