Belföld

Gombnyomkodó szavazóautómatának nézi a DK saját politikusait

Gombnyomkodó szavazóautómata – ennyit érnek a képviselők a Demokratikus Koalíciónak (DK) Hoffer Dávid szerint, aki bejelentette, hogy kilépett a Gyurcsány-pártból. A tatabányai önkormányzati képviselő Facebook-posztjában a szovjet időkre emlékeztető diktatórikus állapotokról ír.

Gombnyomkodó szavazóautómatának nézi a DK saját politikusait
Varju László
Fotó: MH/Purger Tamás

A tatabányai politikus a közösségi médiában tudatta, hogy július 23-i hatállyal kilépett a Demokratikus Koalícióból.

„A döntés régóta érlelődött bennem, de mostanra vált számomra vállalhatatlanná a közös munka. Az elmúlt időszak sok történése, döntése volt számomra vállalhatatlan, de a véleményem süket fülekre talált. Végül úgy éreztem, hogy rám csupán egy gombnyomkodó szavazóautómataként számítanak” - írta Hoffer Dávid, aki ugyan szavazáskor vállalta a DK-étól eltérő véleményét, de még ez sem volt elég a párt vezetőinek ahhoz, hogy megpróbálják megbeszélni a gondokat, inkább fenyegették és kioktatták őt.

„Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a szavazatom miatt a városházán dolgozó édesanyámon állt bosszút a mindig mosolygós, mélyen demokratának látszó polgármester. A közgyűlés utáni napon az évek óta a városházán dolgozó édesanyámat lefokozták, áthelyezték és a folyamatban lévő béremelését visszavonták. Így viselkednek a magukat büszkén mások fölé helyező demokraták. A képviselő szavazata miatt a családján állnak kicsinyes bosszút” - írta Hoffer, aki arra is kitért: egy alkalommal Varju László, a DK alelnöke felhívta, hogy fenyegető hangnemben a szavazata megváltoztatására utasítsa, jelezte neki a problémákat. „Ő erre azt válaszolta, hogy őt nem érdekli az én anyám, a polgármestert kell támogatni mindenáron. Majd amikor elmagyaráztam, hogy a város működőképessege van kockán, és Ilona ki akarja a várost ezzel fosztani, egy döbbenetes válasz érkezett: »Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?«” - idézte fel Varju szavait.

„ Én azonban gondolkodó ember és nem szavazógép vagyok. Így aztán nekem kellett lépnem és elhagynom azt a pártot, amely szavakban demokrata, tetteiben pedig diktatórikus!” - mutatott rá a most már egykori DK-s képviselő.
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink