Belföld

Áder János tanúságtétele, ifjúsági est és az Eucharisztikus szimfónia a NEK programjában

Áder János köztársasági elnök tanúságtétele, valamint ifjúsági est és az Eucharisztikus szimfónia előadása is szerepel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) pénteki programjában.

Áder János tanúságtétele, ifjúsági est és az Eucharisztikus szimfónia a NEK programjában
Áder János tanúságtétele is szerepel a NEK pénteki programjában
Fotó: MH/Katona László

A Hungexpón a reggeli ima után Dominik Duka bíboros, a prágai főegyházmegye érseke tart katekézist, amelyet Áder János köztársasági elnök tanúságtétele követ.

A fél 12-kor kezdődő szentmisén elhangzik a Budapest mise, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek felkérésére a kongresszusra írt Pejtsik Péter.

A szerzemény zsidó jellegű dallamokra épül, de latin nyelven szólal meg. Hangzása magába öleli a klasszikus egyházi zene hagyományait, a klezmer és jiddis zene dallamosságát és pattogós ritmusait, de a mai hallgató szimfonikus filmzenén nevelkedett érzékére is hat - olvasható a programfüzetben.

A délutáni fakultációk között szerepel Andrew Yeom Soo-jung bíboros, szöuli érsek előadása A keresztények helyzete Koreában címmel.

Este a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a kongresszus ifjúsági programját, a Forráspont estet, amely Ákos-koncerttel kezdődik.

A Zeneakadémián Armando Pierucci Eucharisztikus szimfónia című művét adja elő a Budapesti Vonósok, a Szent Efrém Férfikar és a Szent Angéla Kórus.

A 12 tételes szimfónia a Jeruzsálemben egymás mellett élő tizenkét keresztény egyház hagyományos, az eucharisztikus liturgiában szereplő zenei anyagából me­rít.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom