Belföld

Megütötték a Fidesz józsefvárosi alelnökét

Kocsis Máté: Látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája

Bő tíz évvel Gyurcsány távozása után „ma megint ott tartunk, hogy nemcsak a magyar baloldal múltja, hanem a magyar baloldal jövője és jelene is Gyurcsány Ferenc” – hangzott el a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” aláírásgyűjtő-akcióján Szentendrén.

Megütötték a Fidesz józsefvárosi alelnökét
Aláírásgyűjtés közben támadták meg a Józsefvárosi Fidesz alelnökét
Fotó: Facebook/Józsefvárosi Fidesz

A „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” aláírásgyűjtő akciója során támadták meg Soós Györgyöt, a józsefvárosi Fidesz alelnökét. Egy baloldali aktivista durván szidalmazta, megütötte, megrúgta a Harminckettesek terén hétfőn – írta Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője közösségi oldalán. A támadó ellen feljelentést tettek. „Látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, mibe torkollik az, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat akasztással” – írta.

A kormányoldal mindenkit vár, aki nem akarja, hogy újra visszatérjen a baloldal és a Gyurcsány-kormány a hatalomba – ezt Vitályos Eszter, a Fidesz választókerületének elnöke jelentette ki Szentendrén, utcafórumán. Vitályos arról is beszélt, hogy szerinte a Momentum mögött ugyanaz a Gyurcsány Ferenc van, aki 2002 és 2010 között tönkretette az országot. A rendezvényen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt emelte ki, bő tíz évvel Gyurcsány távozása után „ma megint ott tartunk, hogy nemcsak a magyar baloldal múltja, hanem a magyar baloldal jövője és jelene is Gyurcsány Ferenc”.

Ahogy lapunk is megírta, október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet, amelynek elkészült plakátja is. A Megafilm gyártásában készülő az Elk*rtuk című politikai krimi főhőse történetét a 2006-os események, az idén tizenöt éves őszödi beszéd elhangzása után kirobbanó tüntetések, a rendőri erőszak és a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostroma közé ágyazza.

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke elégedett a film plakátjával, sőt magával a filmmel is, hiszen, mint írja: „A Fidesz mondjuk Szent Istvánról még nem készített filmet. Meg Könyves Kálmánról se. Mátyásról nem is beszélve. Nyolcszázmillió forint közpénzből ugye. Végül is nincs okom panaszra” – reagált zavarodott gúnnyal a bukott minisz­terelnök.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom