Belföld

Az emberek zöme támogatja a kormány gyermekvédelmi intézkedéseit

A gyermekek nevelése kizárólag a szülők feladata és felelőssége, ezt a nemzeti konzultáció résztvevőinek 97 százaléka így gondolja - közölte szerdai Facebook-videóbejegyzésében Szentkirályi Alexandar a konzultáció eredményeinek ismertetésében.

Az emberek zöme támogatja a kormány gyermekvédelmi intézkedéseit
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Purger Tamás

A magyar emberek szerint helyes, hoy törvény korlátozza a kiskorúakra irányuló LMBTQ-propagandát, s 99 százalékos egyetértés van abban is, hogy ne a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát - mondta el a kormányszóvivő.

A kormány számára a nemzeti konzultáció eredménye mindig irányadó, ezért napirenden vannak az abban felvetett kérdések - tette hozzá a szóvivő.

Objektum doboz

A kormányszóvivő köszönetet mondott annak a több mint 1,4 millió embernek, aki kitöltötte a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Az eredményeket ismertetve emlékeztetett: az első kérdés arra vonatkozott, milyen legyen a járvány utáni élet. A válaszadók 96 százaléka egyetértett abban: Magyarországot meg kell erősíteni, hogy egy veszélyesebb korszakban is meg tudjon felelni az új kihívásoknak - mondta.

„A nemzeti konzultáció alapján az emberek döntő többsége támogatja a gyermekvédelmi lépéseket” - mutatott rá szerdai közleményében a Fidesz, emlékeztetve: a válaszadók 97 százaléka szerint a gyermekek nevelése kizárólag a szülők feladata és felelőssége.

„Brüsszel és a magyar baloldal azonban ezt másképp gondolja, ők beengednék az LMBTQ-propagandát az óvodákba és az iskolákba. Emiatt fontos, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson is megerősítsük a nemzeti konzultáció eredményét. Európában elsőként a magyarok dönthetnek majd arról, hogy kik szólhatnak bele a gyermekek szexuális nevelésébe. Mi arra buzdítunk mindenkit, menjen el a népszavazásra és újra hozzunk létre erős többséget a gyermekek védelme mellett!” - hívta fel a figyelmet a kormánypárt.
 

„Még ennél is több ember, a válaszadók 98 százaléka gondolta úgy, hogy Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett, hogy nem engedhetünk Brüsszel zsarolásának. A magyar emberek világos üzenetet küldtek: nem kérnek a gyámkodásból!” - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A konzultációt kitöltők 97 százaléka gondolta úgy, hogy a gyermek nevelése kizárólag a szülők feladata és felelőssége - mondta Szentkirályi Alexandra, hozzátéve, a magyar emberek szerint helyes, hogy törvény korlátozza a kiskorúakra irányuló LMBTQ-propagandát.

A kormányszóvivő közölte, 99 százalékos egyetértés van abban is, hogy ne a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát. Úgy fogalmazott: „Az emberek nem kérnek a brüsszeli klímaadókból, nem szeretnék, hogy a környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit a magasabb rezsiárakon keresztül nekik kelljen megfizetniük.”

Kitért arra: a koronavírus-válság rámutatott, milyen az, amikor egy ország kiszolgáltatott. a nemzeti konzultációt kitöltök 94 százaléka ítélte meg úgy, hogy szükség van magyar vakcinagyárra.

„A nemzeti vakcinagyár lehetővé teszi, hogy hatékonyan, nem másoknak kiszolgáltatva tudjunk védekezni a jövőben is” - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Kapcsolódó írásaink