Belföld

A kötelező védettségi igazolvány távol tartotta az újpesti Diákfeszttől az egykori ligetvédőt

Bukott fesztivál

„Magyarországon soha nem látott koncentrációban fog a magyar társadalomkritikus zenekarok krémje felsorakozni. Gyere el és bulizz kishazánk legismertebb és legszókimondóbb slágereire” – fogalmaztak programajánlójukban a Diákfeszt szervezői – akik a reménybeli közönséget „Kritikus Tömegnek” aposztrofálták –, azonban DJ Gyóntatófülke vagy Funktasztikus neve enyhén szólva nem vonzott ezreket az Újpesten hétvégén tartott rendezvényre, amelyen csupán néhány tucatnyian voltak – köztük gyerekek, dacára Funktasztikus 18! karikás rapszövegeinek vagy az LMBTQ-beszélgetésnek.

A kötelező védettségi igazolvány távol tartotta az újpesti Diákfeszttől az egykori ligetvédőt
G. Ras (gitárral) lemondta fellépését, mivel kötelező a védettségi igazolvány
Fotó: MH

Amint azt megírtuk, a rendezvényt a Fenntartható Demokrá­ciáért Egyesület szervezte a momentumos kerületvezetés és az Európai Szolidáris Alap támogatásával. Az egyesület képviselője Békés Gáspár, aki februá­rig, a keresztényellenes megnyilvánulásaival okozott botrányig Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozott.

Az eredeti tervek szerint színpadra lépett volna Komáromy Gergely, alias Gregory G. Ras rasztahajú reggae-énekes is, aki ligetvédőként és kormányellenes tüntetések gyakori szereplőjeként lett ismert, ám a szervezők pénteken tudatták: G. Ras lemondta fellépését, mivel kötelező a védettségi igazolvány, ő pedig így nem hajlandó eljönni. Némi nehezteléssel megjegyezték, hogy ezt csak az utolsó pillanatban közölte, ami igen nehéz helyzetbe hozta a fesztivált.

Kapcsolódó írásaink

Balos buli közpénzből

ĀVallásgyalázó, drogokat népszerűsítő, LMBTQ-propagandát toló rendezvényt támogat az Újpesti Önkormányzat – hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt korábbi polgármester

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom