Belföld

„Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy sikeres ország legyen”

Az idén huszadik alkalommal szervezik meg a hagyományos kötcsei pikniket, amely mindig fontos találkozási pontja a jobboldali, polgári közösségnek. A rendezvényen jelen van Orbán Viktor miniszterelnök is.

„Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy sikeres ország legyen”
Orbán Viktor megérkezett Kötcsére
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„A koronavírus miatt sajnos tavaly ebben a körben nem tudtunk találkozni, így azok az alkalmaink, amikor nemcsak a napi politikáról szoktunk beszélgetni, hanem tágabb kitekintésben is, elmaradtak. Most ezt szeretnénk pótolni, éppen ezért ma hosszú és tartalmas tanácskozásra számítunk” - írta a rendezvény kapcsán Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a közösségi médiában.

Megérkezett Kötcsére Orbán Viktor miniszterelnök is:
 

Objektum doboz

„Azért tudunk ma találkozni, mert úgy értékeljük, hogy az oltás működik, Magyarország működik. Egy bizonytalanságokkal teli világba érkeztünk, egyesek azt mondják, hogy világrend nélküli világ alakul. Miniszterelnök úr ezt úgy szokta megfogalmazni, hogy népvándorlások és járványok korában vagyunk. Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy sikeres ország legyen, ami jól tudja ezeket a kihívásokat kezelni” - mutatott rá Orbán Balázs, aki arra is emlékeztett: Magyarország számára az Európai Unió a legélhetőbb keret, ami az elmúlt 100 évben a rendelkezésünkre állt, s mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió megmaradjon és egyben maradjon.

Objektum doboz

„Azonban számos kihívás és nehézség áll a közösség előtt. Versenyképességi problémáink vannak, adóssághegy dőlhet ránk, nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban és egyre inkább egy gyenge közösség képét mutatjuk. Küzdenünk kell Európa jövőjéért, és küzdenünk kell az Európai Uniónak az egyben maradáséért. Azonban nem mindenki gondolja így: vannak brüsszeli bürokraták, illetőleg olyan baloldali, liberális politikai csoportok, akik még ebben a nehéz helyzetben sem a problémák orvoslásán, hanem a progresszív, liberális ideológiai programjuk előtérbe tolásán dolgoznak” - szögezte le Orbán Balázs.

Objektum doboz

Az államtitkár emlékeztetett: mindez számos területen megnyilvánul. „Egyik ilyen ügy a migráció, ahol Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták és a tömeges befogadás kérdése. A másik a genderideológia. Brüsszelben – úgy tűnik –, hogy a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme. A harmadik pedig a klímaváltozás, aminek az árát Brüsszel az egyszerű európai állampolgárokkal és így a magyar állampolgárokkal akarja megfizettetni ahelyett, hogy azok állnák a cechet, akik a szennyezésért felelnek”.

„Mi úgy látjuk, hogy Magyarország egy biztos pont ebben a bizonytalan világban. Azt szeretnénk, hogy ez a biztos pont meg tudjon maradni, és erősödni tudjunk. Mind a családtámogatási politikánk, mind a adósságcsökkentési politikánk, mind a segély helyett munka elve, mind a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás politikája, megerősítette Magyarország pozícióját az elmúlt több mint egy évtizedben” - hangsúlyozta Orbán Balázs.

Objektum doboz

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy választási év lesz jövőre. „Arról fogunk dönteni, hogy ez a politika folytatódjon, vagy, hogy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk. A baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, s amit eddig biztosan tudunk, hogy neki és szövetségeseinek ez az ajánlatuk. Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar választópolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt 11 évben követett politika, az erős Magyarország gondolata mellett” - közölte az államtitkár.

Objektum doboz

Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban

A találkozó előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján Orbán Balázs elmondta: a kormány továbbra sem tervez járványügyi korlátozásokat, „mert nem azok, hanem az oltás a megoldás”, és mindenkit arra bátorít, hogy oltassa be magát.

Az államtitkár kijelentette: Magyarország biztos pont a jelenlegi, bizonytalan világban.

Orbán Balázs elmondta: a kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök hosszan beszél tágabb kitekintésű, nemzetközi kérdésekről.

Hozzátette: helyzetértékelésük szerint Magyarország a védőoltásoknak köszönhetően működik, egyébként egy bizonytalan - egyesek szerint világrend nélküli - világba érkeztünk. A népvándorlások és járványok korában vagyunk, és minden országot fel kell készíteni ennek a kezelésére - közölte.
„Azon dolgozunk, hogy Magyarország sikeres legyen, amely jól tudja a kihívásokat kezelni” - fogalmazott.

Az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára

Az államtitkár elmondta, hogy a miniszterelnök az Európai Unióról is beszél. „Azt gondolom, hogy az EU a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára az elmúlt száz évben, abban vagyunk érdekeltek, hogy az unió egyben maradjon” - húzta alá.

Orbán Balázs megjegyezte, számos kihívás áll a közösség előtt: adósságválság, versenyképességi problémák, és az, hogy „nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban”. Azt mondta, hogy küzdeni kell az EU egyben maradásáért, de nem mindenki gondolja így; a „brüsszeli bürokraták és baloldali, liberális politikai csoportok ebben a nehéz helyzetben is olyan, szélsőséges ideológiai kérdéseket erőltetnek”, mint a migráció ügye és a genderideológia.

Újra előkerült a kvóták kérdése

Hozzáfűzte: Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták kérdése, és úgy tűnik, hogy „Brüsszelben a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme”.

A harmadik kérdés az, hogy hogyan küzdjünk a klímaváltozás ellen. Brüsszelben a klímaváltozást okozók helyett az egyszerű európai állampolgárokkal akarják megfizettetni ennek az árát - közölte.

Orbán Balázs kiemelte, hogy az elmúlt tíz év politikája sikert hozott: mind a kormány családtámogatási, mind az adócsökkentési politikája, a segély helyett munka elve, a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás megerősítette Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc ajánlata az, hogy jussunk vissza a 2010 előtti korszakba

2022-ben lehet választani, hogy ez a politika folytatódjon, vagy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk - mondta, hozzátéve: „a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc ajánlata az, hogy jussunk vissza a 2010 előtti korszakba”.
„Mi arra szeretnénk bátorítani a magyar állampolgárokat, hogy tartsanak ki az elmúlt tíz év politikája mellett” - közölte az államtitkár a kötcsei találkozó előtti sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó írásaink