Belföld

A legnagyobb kamu Klára asszonytól

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára az állami vagyon kijátszásából felhizlalt kommunista bankárcsalád sarjaként most eljátssza a bankellenes szerepet

Az emberek jogos felháborodására szemkilövetéssel, lovasrohammal, vízágyúval válaszolt a bukott miniszterelnök, vér folyt Budapest utcáin – emlékeztetett a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció aláírásgyűjtő helyszínén a Fidesz frakcióvezetője.

A legnagyobb kamu Klára asszonytól
Gyurcsányné Dobrev Klára
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Elképesztő hamisság, amikor a baloldaliak izgulnak az általuk eladósított családokért, felfoghatatlan hazugság, amikor mást tesznek felelőssé a 2010 előtti devizacsapdáért – reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, a DK miniszterelnök-jelöltjének csütörtöki ígéretcunamijára. Gyurcsányné Dobrev Klára aktuálisan a devizahitelek kapcsán próbált elszámoltatni. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte: „Ez talán az eddigi legnagyobb kamu Klára asszonytól, de akinek olyan személyi edzője van otthon, mint Gyurcsány Ferenc, annál biztosított a fejlődés hazudozásban, a hamis ígérgetésben, az emberek becsapásában.”

Dobrev Klára az állami vagyon kijátszásából felhizlalt kommunista bankárcsalád sarjaként eljátssza a bankellenes szerepet – fogalmazott Kocsis, hangsúlyozva, a Gyurcsány-korszakban tudatosan építették le az otthonteremtési támogatásokat, belehajszolva ezzel az embereket devizacsapdába. Ez ellen az akkori kormány semmilyen intézkedést nem hozott, a pénzintézeteknél keletkező extraprofitból pedig Magyarország a költségvetés semmilyen formában nem részesült, annak ellenére sem, hogy a devizahitel-állomány mérete már az egész ország gazdaságára nézve kockázatos volt. Aztán persze azt a kockázatot is az emberekkel fizettették meg – emlékeztetett a frakcióvezető.

A Gyurcsány család a hazugságnál csak a hatalmat szereti jobban – fogalmazott Gulyás Gergely Facebook-oldalán arra reagálva, hogy Dobrev Klára interjút adott az Index.hu-nak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyebek mellett emlékeztetett, a DK-s politikus három éve még azt mondta: „A Jobbikkal soha, mert minden porcikám tiltakozik ellene.” Gulyás szerint a Gyurcsány házaspár számára a hazugság akkor is örömteli, ha nincsenek sarokba szorítva. A tárcavezető úgy vélte, az interjú végéről csupán egyetlen kérdés hiányzott, amely így szól: Kedves férjével együtt miért lelik örömüket a hazudozásban?

Elszámoltatás, balos módra. Czeglédy és Gyurcsány
Elszámoltatás, balos módra. Czeglédy és Gyurcsány
Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook-olda

Az elszámoltatásról prédikáló Gyurcsány-család tartotta életben a magyar költségvetést 6,3 milliárd forinttal megcsapoló Czeglédy Csaba munkaerőközvetítéssel foglalkozó cégét, a Human Operator Zrt.-t is. Gyurcsányék négyszer adtak kölcsönt Czeglédynek jogosulatlan pénzügyi tevékenységet folytatva, ami miatt pénzügyi felügyelet kétszer is tizenötmillió forintos bírságot rótt ki a cégükre. Mi több a Dobrev Klára vezérigazgató által irányított Altus Portfólió Kft. az összesen 281 millió forint kölcsönből harmincötmillió forintot „eltérített”, mert Czeglédy cégének számlái akkor már bírósági végrehajtás alatt álltak.

Amikor az MNB feljelentése alapján a NAV Bűnügyi Igazgatóságán a nyomozó szembesítette ezzel a ténnyel a tanúként meghallgatott Dobrev Klárát, így mismásolt: „Az utalásokat arra a számlaszámra teljesítettük, amit kértek tőlünk. Hogy őszinte legyek, az utalást a könyvelő intézi. Nem tudom, hogy miért oda került utalásra, ha nem szól nekem, észre sem veszem. Nem is tudtam róla. Miután ugyanannak a cégnek a számlaszámáról volt szó, a könyvelő sem tartotta fontosnak.” Ha ezt egy hétköznapi ember adta volna elő, rögtön gyanúsított lett volna tanúból. A jogosulatlan pénzügyi tevékenység, és a végrehajtó elől eltérített milliók egyaránt a büntető törvénykönyvbe ütköznek. A BRFK mindkét ügyben nyomoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom