Belföld

Idén ekkora lehet a nyugdíjprémium

A miniszterelnök a műsorban arról is beszélt, hogy „száguld a gazdaság”, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni  - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Idén ekkora lehet a nyugdíjprémium
Képünk illusztráció
Fotó: MH

 A miniszterelnök a műsorban arról is beszélt, hogy „száguld a gazdaság”, ezért lesz lehetőség nyugdíjprémiumot fizetni, amelynek összege a gazdasági növekedés mértékétől függ. Orbán Viktor jelenleg 50-56 ezer forintos egyszeri kifizetést lát valószínűnek, de az összeg akár ennél jóval magasabb is lehet.

Lapunk számítása szerint 7 százalék növekedés felett ez már akár 76-80 ezer forint is lehet.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most. Ezért az emberek büszkék lehetnek magukra, ugyanakkor a kedvező növekedési adatban a kormánynak is szerepe van - jegyezte meg. Kiemelte: már nem az a kérdés, hogy mit kezdjünk a munkanélküliekkel, hanem hogy lesz-e elég dolgozó. A legnagyobb védelem a munkából élőknek az, ha több a munka, mint a munkavállaló és a magyar gazdaság ma ebben az állapotban van - jelentette ki. Hozzátette: törekedni kell arra, hogy a kis- és középvállalkozók hitelhez jussanak.

Közölte: bízik abban, hogy Magyarország eléri az éves 5,5 százalékos gazdasági növekedést, mert ekkor adót tud visszatéríteni a gyermekeseknek.

Objektum doboz

A 13. havi nyugdíj visszavezetését is folytatnák és az is cél, hogy 25 éves korig ne kelljen személyi jövedelemadót fizetni - mondta, megjegyezve: „nagy feladattömeg van előttünk”.

Kapcsolódó írásaink