Belföld

Csak szombaton több mint ötezren nézték meg a Szent Koronát

A szombati nap folyamán több mint ötezren voltak kíváncsiak a Szent Koronára a Parlamentben - írta Facebook-posztjában Kovács Zoltán.

Csak szombaton több mint ötezren nézték meg a Szent Koronát
Kovács Zoltán posztolt a Parlament felé várakozó tömegről
Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az államalapítási ünnep biztonságos és zavartalan lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője is, bejegyzésében megköszönte az elképesztő magas érdeklődést.

Objektum doboz

Negyvenezernél többen látogattak el a Vajdahunyad várához

Több mint 40 ezren látogattak el a budapesti Vajdahunyad várához a Szent István-napi programokra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szombaton.

Azt írták, izgalmas kalandok, változatos programok várták a gyerekeket a Kós Károly sétányig terjedő Gyerekligetben pénteken. Hozzátették: minden korosztály találhat aktív programokat a hétvégén.

Koltai Vivi, Sütő András és Vincze Márton színészek mesélésében szombaton is életre keltek Csukás István író legszeretettebb mesehősei a Pintyőke „cirkuszban”. A bátrabbak a kulturális programokon kívül a Magyar Honvédség bemutatóit is élvezhették - írták.

A programokról további részleteket a szentistvannap2021.hu oldalon lehet olvasni.

Ötvenezres rockpart lett a rakpart

Pénteken csaknem 50 ezren vettek részt a budapesti Műegyetem rakparton, a Szent István-napi programokon megrendezett koncerteken.

Az MTÜ azt írta közleményében, bulizó tömeg vette birtokba a Műegyetem rakpartot, amely erre a napra igazi koncerthelyszínné alakult.

Közölték, egyszerre több mint 20 ezer, a teljes nap folyamán pedig csaknem 50 ezer ember bulizott együtt a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a Road, a Tankcsapda és Demjén Ferenc koncertjén.

Kapcsolódó írásaink