Belföld

Minden idők leglátványosabb augusztus 20-i tűzijátékát rendezték Budapesten

Hatalmas tömeg figyelte a Duna partján a minden korábbinál nagyszabásúbb augusztus 20-i ünnepi tűzijátékot.

Minden idők leglátványosabb augusztus 20-i tűzijátékát rendezték Budapesten
Sosem volt még ennyire látványos az augusztus 20-i tűzijáték
Fotó: MH/Purger Tamás

Az idei volt minden idők legnagyobb augusztus 20-i tűzijátéka. A 35 perces műsor alatt több mint nyolcszor annyi rakétát lőnek ki - összesen körülbelül 40 ezer darabot - mint az előző, 2019-esen.

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án
Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án
Fotó: MH/Purger Tamás

A Duna vonalában, több mint négy kilométer hosszan, a korábbinál több kilövőállásból indították a rakétákat. A Margit híd és Petőfi híd között 65 speciális tutajról és 14 bárkáról lőtték fel a tűzijáték rakétáit. A műsort narráció és látványos drónshow kísérte.

Kovács Zoltán, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője késő este a Facebook-oldalán közölte, hogy biztonságosan és sikeresen véget értek a pénteki ünnepi rendezvények.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Pénteken 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok - ismertette az adatokat.

Kovács Zoltán bejegyzésében kiemelte, hogy a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak.

Az operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását - emelte ki a törzs vezetője, aki köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kollégának.

Isten éltessen, Magyarország!

Az este végén a tűzijátékról is posztolt a miniszterelnök. Orbán Viktor az alábbi posztot osztotta meg:

Objektum doboz

Szombat délelőtt pedig videót is feltöltött a kormányfő!

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink