Belföld

Fekete-Győr András beengedné az óvodákba a transzneműeket

„Sokszínű ez a XXI. század, meg kell tanulni ezzel együtt élni” – reagált a Momentum elnöke arra a riporteri felvetésre, hogy minden relativizálódhat, a transzneműek után pedig beengedhetik azt is, aki az iPhone-jával házasodik - írta meg a Mandiner. 

Fekete-Győr András beengedné az óvodákba a transzneműeket
Fekete-Győr András
Fotó: MH/Katona László

Beengednék ilyen embereket, persze – jelentette ki Fekete-Győr András a Hit Rádió Gyújtópont című műsorának adott csütörtöki interjúban, arra a kérdésre válaszolva, hogy kormányra kerülve támogatná-e, hogy transznemű emberek tartsanak felvilágosító órákat az óvodásoknak, és az iskolásoknak.

Úgy vélte, hogy az iskolának minél több dolgot kell megmutatnia a felnőttkorból a gyermekeknek. A Momentum elnöke a gyermekvédelmi törvényt is bírálta, homofóbnak nevezve a jogszabály minden olyan elemét, amely gátolja a felvilágosítást a szexuális különbségek kapcsán.

Fekete-Győr nem tudott világos választ adni arra, hogy meghagynák-e a pedofíliaellenes törvény azon részét, amely általánosságban – tehát az LMBTQ-közösséget hátrányosan nem érintve – tiltja a szexualitás öncélú ábrázolását a gyermekeknek szóló reklámokban. Érdekesség, hogy a Momentum-elnök szerint Magyarországon nagyjából félmillió meleg ember él. 

Mint a Mediaworks Hírcentruma korábban beszámolt róla, az LMBTQ-lobbi érzékenyítő tevékenységével a tengerentúlon már elérte, hogy akár óvodákban is rendszeresen szervezzenek olyan felvilágosító« esteket, amikor transzvesztiták, vagy az LMBTQ szubkultúra egyéb képviselői csinálnak – sokszor explicit szexuális utalásokat sem nélkülöző – műsort a kisgyermekeknek. Arra is volt példa, hogy a fellépőről kiderült, hogy korábban gyermekmolesztálásért állt bíróság előtt.

Kapcsolódó írásaink

Küszöbön egy újabb migrációs hullám

ĀXXI.Század Intézet: Európa szomszédságában egyre több olyan válsággóc jelenik meg, amelyek újabb, bármikor bekövetkezhető migrációs krízisbe torkollhatnak