Belföld

A magyarok csaknem fele veszélyesnek tartja az óvodai és iskolai LMBTQ-propagandát

Népszavazási kérdések

Közvélemény-kutatásban vizsgálta meg a Publicus Intézet, miként vélekedik a magyar lakosság a gyermekvédelmi törvényről.

A Népszava megbízásából készült felmérés alapján a magyarok mintegy kétharmada azt gondolja, homoszexuálissá válhat, aki a homoszexualitást ábrázoló tartalommal találkozik. A megkérdezettek 42 százaléka úgy véli, valós annak a veszélye, hogy LMBTQ-szervezetek a többségi társadalomtól eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak óvodákban, illetve iskolákban.

A kutatás rávilágított arra is, hogy a kormány politikájával nem szimpatizáló szavazók 27 százaléka is részt venne az erről szóló népszavazáson. A Századvég Intézet néhány hete szintén azt állapította meg közvélemény-kutatásában, hogy a magyarok túlnyomó többsége elutasítja a kiskorú gyermekeket célzó, felnőtt sze­xuá­lis irányultságot népszerűsítő tevékenység valamennyi formáját.

Az ott megkérdezettek 73 százaléka ellenezte ezt. Szintén rendkívül magas – 88 százalékos – az elutasítottsága annak, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg. Megközelítőleg ugyanennyien ellenezték, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni Magyarországon.

Ezeket figyelembe véve nem is meglepő, hogy a magyar lakosság elsöprő többsége, mintegy 91 százaléka nem ért egyet azzal, hogy a nemátalakító műtéteket elérhetővé tegyék kiskorú gyermekek számára. Ismert, a magyar kormány népszavazással kéri ki a lakosság véleményét öt kérdésben: ilyenek a szülői hozzájárulás nélküli folytatott szexuális propaganda az óvodákban, iskolákban, és a nemi átalakító kezelések népszerűsítése és elérhetősége a gyermekek számára.

Kapcsolódó írásaink