Belföld

Karácsony a tavaly óta már nem létező tranzitzónák bezárásával kampányol

Karácsony jobban járna, ha felhagyna a kínos magyarázkodással - fogalmazott Hollik István a Facebookon a főpolgármester tranzitzónák bezárásával kapcsolatos nyilatkozatára reagálva.

Karácsony a tavaly óta már nem létező tranzitzónák bezárásával kampányol
Karácsony Gyurcsány miniszterelnök-jelöltjeként a bukott kormányfő példáját követi, vagyis hazudozni fog a kampányban
Fotó: MH/Katona László

Karácsony Gergely a Die Zeit nevű német lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük” és a baloldali pártok programjának a része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”.

Kiderült tehát, hogy Karácsony Gyurcsány miniszterelnök-jelöltjeként a bukott kormányfő példáját követi, vagyis hazudozni fog a kampányban.

A főpolgármester az interjú megjelenését követően szánalmas magyarázkodásba kezdett, amiben közölte, hogy „a tranzitzónában lévő menedékkérőkkel szembeni gonoszságnak véget kell vetni”.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán a Facebookon reagált erre. A kormánypárti politikus kiemelte, hogy tranzitzónák már rég nincsenek. A Gyurcsány-show miniszterelnök-jelöltje tehát ismét hazudott.

Objektum doboz

”Miután Karácsony a Zeitban adott interjújában a bevándorlás pártjára állt és lebukott, kínos magyarázkodásba kezdett„ – írta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felhívta rá a figyelmet: a főpolgármester azt mondja, hogy véget kell vetni a tranzitzónákban folyó kegyetlenségnek.

A kormánypárti politikus szerint Karácsony „ha már a fővárossal nem foglalkozik, legalább az alapvető tényekkel kellene tisztában lennie miniszterelnök-jelöltként”:

  • nincsenek már tranzitzónák,
  • a menedékjogi kérelmet a szomszédos ország magyar külképviseletén kell beadni.

Karácsony lehet, hogy jobban járna, ha felhagyna a kínos magyarázkodással...– zárta bejegyzését Hollik István.

Kapcsolódó írásaink

Semmi nem változik baloldalon

ĀHollik: Karácsony Gergely megerősítette, hogy a baloldal továbbra is bevándorláspárti, de ezt el akarják hallgatni a választók elől