Belföld

Már meglévő technológiával pályázhattak uniós pénzekre Cseh Katalinék

Egy olyan hologramos technológia újonnan való kifejlesztésére adtak be és nyertek uniós pályázatot Cseh Katalinék, amely már jóval korábban a birtokukban volt.

Már meglévő technológiával pályázhattak uniós pénzekre Cseh Katalinék
Újabb trükkös pályázatra derült fény Cseh Katalinék köreiből
Fotó: Cseh Katalin Facebook-oldala

Újabb trükközésre derült fény a Cseh Katalin köreihez tartozó cégháló és az uniós pénzek kapcsán.

Ahogy korábbi cikkünkben már megírtuk, az Anonymous-botrány nyomán feltárt, Cseh Katalinhoz köthető cégháló tagja a Holotech Hungary Kft. is, amelynek tulajdonosa egy hasonló nevű svájci cég, a HoloTech Switzerland AG.

Miután a Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft. éppen hologramos technológiára pályázott az európai uniós forrásokból és nyert is 68 millió forintot – belevéve a pályázati anyagba, hogy ez a technológia majd milyen jól fog jönni a 2024-es budapesti olimpián, amit végül a Momentum gáncsolt el – a bennfentes.hu megnézte a svájci hologramos technológiával foglalkozó cég honlapját, ahol a hírek között rátaláltak, hogy a cég már 2013-ban kifejlesztett egy hologramgépet.

Majd három évvel később, Cseh Katalin szignójával egy hologramos technológia kifejlesztésére adott be pályázatot egy másik cég, ami éppen ugyanarra a telephelyekre van bejelentve (Vác és Szirák), mint a svájci cég magyar vállalata, a Holotech Hungary Kft.

És ahogy azt már korábban megírtuk, a Holotech Hungary Kft. ügyvezetője, és a HoloTech Switzerland AG elnök-vezérigazgatója ugyanaz a Lakatos Viktor, akinek az érdekeltségi körébe tartozó IPRESS Center Kft. 2012-ben megvásárolta a Veszprémi Nyomda Kft-t és a tisztségviselők között megtalálható volt Cseh Tibor (a momentumos politikus édesapja) és Lakatos Viktor neve is.

Ráadásul a pályázati anyagban a Pannónia Nyomda Kft. azt állította, hogy ez egy teljesen új technológia, amely eddig nem létezett. A támogatást is ezért nyerhették meg, hiszen alapvető feltétel volt, hogy egy új technológia szülessen.

Hollik István: Cseh Katalin nemcsak kétszínű, hanem korrupt is!

Fidesz továbbra is nyomatékosan azt kéri, hogy a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselőjének, Cseh Katalinnak a családi cégei fizessék vissza a jogosulatlanul elnyert uniós forrásokat - mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdán, a alpunkhoz eljuttatott videóüzenetben.

Hollik István úgy fogalmazott, „ma kiderült, Cseh Katalin EP-képviselő céges ügye nemcsak a baloldali kétszínűség iskolapéldája, hanem korrupciós botrány is”.

Objektum doboz

„Kétszínű, mert miközben a pártja, a Momentum ezerrel kampányolt az olimpia ellen, Cseh Katalinék cége éppen az olimpiára hivatkozva nyert el uniós forrásokat, most pedig egy durva korrupció is körvonalazódik” - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kiemelte, úgy tűnik, hogy már létezett és a Cseh család cégcsoportjának tulajdonában is volt az a technológia, aminek a kifejlesztésére Cseh Katalinék cége uniós pénzt nyert.

„Azaz olyan technológia kifejlesztésére használtak fel uniós forrásokat, ami nekik már rég megvolt, magyarul érdemi munka nélkül egyszerűen lenyúlták az uniós forrásokat” - jelentette ki Hollik István. „Hát mi ez, ha nem egyértelmű és súlyos visszaélés?” - kérdezte a kormánypárti politikus.

Kapcsolódó írásaink