Belföld

Kutya Párt-i adatgyűjtést segíthet a kátyúzógép

Kétfarkú ferencvárosi cég

Büszkén jelentette be a minap Döme Zsuzsanna „Suzi”, Baranyi Krisztina, Ferencváros első emberének kétfarkú kutya párti alpolgármestere az MKKP Ferencváros Facebook-oldalán, hogy „indulhat az önkormányzati kátyúmegsemmisítés”.

Kutya Párt-i adatgyűjtést segíthet a kátyúzógép
Gyurákovics Andrea
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Közölte, pártja ingyen kölcsönadott egy „MKKP-s” kátyúzógépet a Feszofe Kft.-nek, amíg a beszerzés alatt álló szerkezet meg nem érkezik. A megosztott fotókon láthatók a Kutya Párt-i aktivisták, valamint a pártlogókkal díszített kátyúzógép is.

Az önkormányzat hajléktalanfoglalkoztató cége, a Feszofe Kft. – amelynek vezetőjét statáriális eljárással távolította el választási győzelme után Baranyi –, nemsokára „pontosító” információkat osztott meg, hangsúlyozva, „a gép hivatalos kölcsönzése nem párttámogatás, hanem egy magáncéggel történő együttműködés”, valamint köszönetet mondtak Döme Zsuzsannának a közreműködéséért.

Csakhogy a „magáncég”, a Kátyú.hu Kft. az MKKP-hoz tartozik, még a honlapjuk is közös. Gyurákovics Andrea, a Fidesz helyi frakcióvezetője szerint ezért a kátyúk bejelentőinek adatai – név, telefonszám, e-mail cím – valószínűleg a kutya pártnál landolnak majd, emellett igenis párttámogatásnak tekinthető az MKKP reklámozása is a szerkezeten feltüntetett pártlogókkal.

„Egyébként pedig, ki lesz a felelős, ha az esetleg a szakszerűtlen kátyúzás miatt kár keletkezik? Nem beszélve arról, hogy az önkormányzati kátyúzógépre irányuló közbeszerzésről semmit nem lehet tudni, egyes információk szerint leállították” – fűzte hozzá a frakcióvezető.

Kapcsolódó írásaink