Belföld

Vezetésképtelen a balos koalíció Ferencvárosban

Nem sikerült maga mellé állítania fenyegetőzésével a képviselő-testületet Baranyi Krisztinának

Baranyi Krisztina hiába fenyegetőzik, nem sikerült a képviselő-testületet maga mellé állítania️ – értékelte tegnap a Ferencvárosi Fidesz közösségi oldalán a keddi ülést.

Vezetésképtelen a balos koalíció Ferencvárosban
Szivárványszínű provokáció. Baranyi a keddi ülés performance-án
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Megállapították: Baranyi Krisztina továbbra sem kívánja testületi ülésen megvitatni Ferencváros közügyeit️, hiszen hiába szólították fel a polgármestert, hogy a pandémia alatt egy személyben meghozott döntéseivel számoljon el, és a képviselők szavazzanak róla, a kérést Baranyi elutasította.

A látványpolitizálást folytató polgármester a szivárványos zászló kihelyezését tartotta a legfontosabbnak a napirendi pontokat megelőzően, ami számunkra elfogadhatatlan – írta a helyi Fidesz. Felidézték, hogy a Pinceszínház igazgatóválasztása kis híján botrányba fulladt, miután a jobbikos Szilágyi Zsolt képviselő az ülésen közölte: Baranyi Krisztina kabinetfőnöke, Somlai János fenyegetéssel akarta megszerezni a képviselők szavazatait a polgármester által támogatott jelölt (Komáromi György – a szerk.) megválasztásához. Végül – amint arról lapunk beszámolt – a Pinceszínház élére Sztarenki Pált választotta a többség.

Kitértek arra is, hogy az ülésen visszatérő téma volt Baranyinak a veszélyhelyzet ideje alatt egyedül hozott rendelkezése, az szmsz-módosítás, ami alapján két testületi ülés között továbbra is egy személyben hozhat döntéseket.

A képviselők által ez ellen benyújtott javaslat tárgyalását a polgármester ellehetetlenítette. Még kínosabb volt a ferencvárosi baloldal számára, hogy képviselőtársuk Takács Zoltán méltatlanságáról tartottak szavazást. Az utolsó napirendi pontnál több órán át húzták az időt, hogy biztosítani tudják a minősített többséget, azonban végül nem sikerült összegyűjteni a szükséges számú szavazatot. A ferencvárosi baloldali pártok egymásban sem bíznak, képtelenek közösen kormányozni a kerületet – mutatott rá a helyi Fidesz.

A polgármester tegnap arról posztolt, hogy éjjel valaki letörte a testületi ülés keretében a házasságkötő teremre kihelyezett LMBTQ-zászlót. A szivárványszínű, térdeplő Szabadság-szobor után tehát Baranyi Krisztina újabb provokációval próbálkozott, ismét eredményesen – ezen a területen legalább sikereket könyvelhet el.

Kapcsolódó írásaink

Véget vetnének Baranyi önkényuralmának

ĀCsaknem félszáz önkormányzati tulajdonú épület sorsáról döntött a polgármester – Eltávolíttatta a négy határon túli testvérváros címerét is a polgármesteri pulpitus mögül