Belföld

Karácsony építés helyett rombol

A főpolgármester Facebook-oldalának posztjai is bizonyítják, hogy már csak a miniszterelnök-jelöltségével törődik

Egyre több szakember és szakmai szervezet fogalmazza meg, hogy a baloldali miniszterelnök-jelöltségre törő Karácsony Gergely által magára hagyott Budapesten jól látható működési zavarokat okoz a főpolgármester nemtörődömsége.

Karácsony építés helyett rombol
Fotó: MH/Purger Tamás

Mindezt Karácsony Gergely Facebook-oldala is tükrözi, amelyről ugyan tudjuk, hogy nem ő maga írja a bejegyzéséket, ám azok aligha ellenére történnek. Ebben a hónapban tegnap délutánig hetven bejegyzés született közösségi oldalán, ám mindössze tizen­nyolc foglalkozott közvetve vagy közvetlenül Budapest ügyeivel.

A legtöbb poszt a miniszterelnökjelölt-jelölt országos kampá­nyát taglalja, ezenkívül pedig a kormányellenes propaganda kap nagy hangsúlyt. Arról viszont egyetlen bejegyzés sem szól, miért is látja jó ötletnek a németek által csak grillsütőnek nevezett frankfurti villamosok beszerzését, helyettese bejelentésével szemben miért nem várta meg a beszerzés aláírásával a prototípus megvizsgálását, vagy éppen mit kíván tenni a fővárosi dugók csillapítása érdekében, továbbá miért nem kérte a rendőrség segítségét az általa okozott közlekedési káosz csillapításáért, mikorra tervezi össze­hívni a június óta folyamatosan halogatott budapesti közgyűlést, illetve milyen kérdésekkel foglalkozna egy fővárosi testületi ülésen,
ha lenne ideje rá.

A fővárosi Fidesz szerint a főpolgármester építés helyett rombol, és ez leginkább a jobboldali vezetésű kerületekben tapasztalható. Karácsony Gergely tevékenysége kapcsán Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi fideszes vezetője arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy az ellenzéki előválasztásra készülő főpolgármester az utóbbi hetekben kizárólag arra koncentrál, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje legyen.

A párbeszédes politikus a napokban a dízelautósokat támadta meg, amikor bejelentette, hogy egyik legfontosabb célja a dízelautók kiűzése a fővárosból. Wintermantel szerint Karácsony azért igyekszik határozottnak tűnő bejelentésekkel magára irányítani a figyelmet, mert tavasszal nem reagált a Greenpeace levelére, amelyben a környezetvédő szervezet meglepő ultimátumot intézett felé, kezdeményezte a dízelüzemi gépkocsik kitiltását Budapestről, és a megvalósításra öt évet adott a baloldali főpolgármesternek.

Kapcsolódó írásaink