Belföld

Időtálló döntéseket hozhat a kormány

A járvány utáni újrakezdés csak a magyar emberek támogatásával valósulhat meg – jelentette ki Halász János

A járvány utáni újrakezdés, a gazdaság újraindítása is csak a magyar emberek támogatásával valósulhat meg, jelentette ki lapunknak Halász János, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Időtálló döntéseket hozhat a kormány
Halász János
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

„A nemzeti konzultációtól azt várjuk, hogy az emberek véleményére alapozott, időtálló döntéseket tud hozni ősszel az ország­gyűlés és a kormány – nyilatkozta. – A gazdaság újraindításával kapcsolatban meg kell kérdezni az emberek véleményét a családok megerősítéséről, a minimálbér emeléséről, az adókedvezmények bővítéséről és a hitelmoratóriumról.

Szintén fontos látni – folytatta Halász –, hogy jelenleg a járványok és a népvándorlások korát éljük. Minden járványügyi szakember egyetért azzal, hogy a koronavírus teljes legyőzése még évekig tarthat, és újabb mutánsok megjelenésére is számítani lehet. Ezért támogatjuk, hogy járványügyi kérdések is szerepeljenek a nem­zeti konzultációban.”

A frakcióvezető-helyettes aggasztónak tartja, hogy ismét jelentős mértékben emelkedik az illegális határátlépési kísérletek száma.

„Ezt támasztják alá a rendőrség nyilvános adatai, de a titkos­szolgálatok is erről számoltak be a nemzetbiztonsági bizottság ülésén” – folytatta a frakciószóvivő.„Ezért fontos, hogy a népvándorlással, az illegális migrációval kapcsolatban is újra megkérdezzük a magyar emberek véleményét. Emlékezzünk, eddig tíz nemzeti konzultációt hirdetett meg Orbán Viktor miniszterelnök, de nem volt közte egy sem, amibe ne szállt volna bele páros lábbal a baloldal. Támadták még a családokról szóló konzultációt is.

A baloldalon voltak, akik nyíltan kimondták, hogy ők Magyarország jövőjét a migránsokban látják, és nem a magyar családok támoga­tá­sában. Támadták a járványügyi intézkedéseket és a védekezésben részt vevő szakembereket, sőt aljas, embertelen, oltásellenes kampányt folytattak, és folytatnak a mai napig is. A DK-tól a Job­bikig feleslegesnek tartják megkérdezni az embereket.” Mint mondta: „Ezzel szemben úgy gondoljuk, a nemzeti konzultáció egy jó, bevált eszköz, és arra kérünk mindenkit, töltsék ki, és küldjék vissza a kérdőíveket.”

Kapcsolódó írásaink

Fontos a társadalmi konszenzus

ĀA nemzeti konzultáció által demonstrálni tudjuk az Európai Unió felé a magyar emberek értékítéleteit – mondta lapunknak Sótonyi Péter