Belföld

Hollik: Brüsszel szerint a szülők jogát felülírja az „LMBTQ-propaganda”

Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői videoüzenetében.

Hollik: Brüsszel szerint a szülők jogát felülírja az „LMBTQ-propaganda”
Hollik István
Fotó: MH

Hollik István közölte: Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt és nemrég elküldte kifogásait is.
„Az a helyzet, hogy kilóg a lóláb, nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy lássuk, ezek a kifogások teljesen tarthatatlanok” - jelentette ki.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az EU saját alapjogi chartájának 14. cikkelye egyértelműen kimondja: a szülők kizárólagos joga, hogy vallási, világnézeti és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák a gyermekeik oktatását.

„Itt meg is állhatnánk, hiszen a gyermekvédelmi törvény épp ezt rögzíti, ezért az EU vizsgálata teljesen megalapozatlan, de a következő érvük még felháborítóbb” - mondta Hollik István.

Kiemelte, az EU szerint a gyermekek védelme mindennemű szexuális propagandától sérti a szolgáltatások szabad áramlásának alapelvét.

Ez azt jelenti, hogy Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az „LMBTQ-propagandával” foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint „ez azért elég vérlázító”.

Hangsúlyozta, Brüsszelnek nyilvánvalóan nem tetszik, hogy „mi kiállunk a gyermekeink védelme mellett és a többi országtól eltérően mi nem vagyunk hajlandóak beengedni a szexuális propagandát az iskolákba”.

Talán jobb lett volna, ha ezt írják le őszintén, mert „a jogi érvelésük vérgyengére sikerült” - tette hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink