Belföld

A Gyurcsány vezette baloldal a kezdetektől fogva bizalmatlanságot kelt a vakcinák kapcsán

Minden oltóanyag hatásos

Meghalt három beteg, és újabb 17 állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a Koronavirus.gov.hu tegnap, kiemelve: eddig 5 543 891 embert oltottak be, közülük 5 202 925-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A Gyurcsány vezette baloldal a kezdetektől fogva bizalmatlanságot kelt a vakcinák kapcsán
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH/Purger Tamás

A kormányzati portálon azt írták: az aktív fertőzöttek száma 36 883, kórházban 86 főt ápolnak, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. Lapunknak a Koronavírus Sajtóközpont kifejtette, a fertőzés súlyos lefolyása ellen a legbiztosabb védelmet a védőoltás adja, és erre minden, Magyarországon engedélyezett vakcina alkalmas.

Hozzátették, a Gyurcsány vezette baloldal a kezdetektől próbál bizalmatlanságot kelteni a vakcinák kapcsán, azért teszik ezt, mert a baloldalnak az a bevallott választási stratégiája, hogy a járvány elhúzódjon. A Sinopharmot több száz millió embernek adták be világszerte, a vészhelyzeti alkalmazását az Egészségügyi Világszervezet is jóváhagyta – emlékeztettek.

Az uniós tagállamok között csak Málta előzi meg hazánkat az átoltottságot tekintve. Idehaza a lakosság 52,67 százaléka már a második adag vakcinát is megkapta, vagyis Magyarország a kontinens egyik legbiztonságosabb országa. A kabinet újabb oltási akciót hirdet, a háziorvosok személyesen is felkereshetik azokat a 60 év felettieket, akik még nem vakcináltatták magukat.

Tegnap a főváros közzétette ingyenes antitestszint-vizsgálatának első eredményeit, amely alapján a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy háromnegyedénél termelődött megfelelő mennyiségű antitest.

Kapcsolódó írásaink