Belföld

„Gyurcsány brutális halózatot épített ki”

Maga alá gyűrte a teljes ellenzéket, köztük azokat is, amelyek épp ellene politizálva gyűjtötték a szavazóikat

Nem az a baj Gyurcsány Ferenccel, hogy „olykor iszik”, hanem az, hogy megszámlálhatatlan kormányzati bűn elkövetése után ismét vissza akar térni a hatalomba – állapította meg Kocsis Máté. A DK elnöke az ittasságáról szóló cikkeken feldühödve „médiaszajháknak” titulálta a jobboldali újságírókat.

„Gyurcsány brutális halózatot épített ki”
Kocsis Máté a bukott kormányfőről: Csicskáztatja Jakab Pétert, pitizteti a Momentumot, dróton rángatja Karácsonyt, egykori kormánytagjai ellepték a városházát, minden politikai döntésnél övé az utolsó szó
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Ittasan vezetett volna Gyurcsány? Kizárt dolog, nem követi el ezt a hibát” – írta közösségi oldalán tegnap Kocsis Máté azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint a bukott miniszterelnök a gyöngyösi fóruma előtt alkoholt ivott, aztán egy videó tanúbizonysága szerint nekiesett egy kirakat üvegének, majd ittasan kocsiba ült, és elhajtott.

„Nem tartozom azok közé, akik elhiszik, hogy Gyurcsány a kamerák kereszttüzében, rendőrök szeme láttára részegen vezet, sokkal dörzsöltebb és rafináltabb annál, mint hogy ilyen szarvashibát elkövessen” – folytatta a Fidesz-frakcióvezető. Rámutatott: „Egyébként sem az a fő probléma vele, hogy olykor iszik, vagy az, hogy ez látszik is rajta. Magyarország szempontjából ez teljesen lényegtelen. Az viszont nem lényegtelen, hogy megszámlálhatatlan kormányzati bűn elkövetése után ismét vissza akar térni a hatalomba.”

Kocsis Máté értékelése szerint Gyurcsány „az elmúlt öt-hat évben maga alá gyűrte a teljes ellenzéket, köztük azokat a pártokat is, amelyek épp ellene politizálva gyűjtötték a szavazóikat, mint a Jobbik és az LMP. Mindeközben összeroppantotta egykori anyapártját, az MSZP-t, és olyan brutális hálózatot épített ki, amelynek köszönhetően már nincs egyetlen riválisa sem a baloldalon.

Csicskáztatja Jakab Pétert, pitizteti a Momentumot, dróton rángatja Karácsonyt, egykori kormánytagjai ellepték a városházát, minden politikai döntésnél övé az utolsó szó, és vele kell alkudozni, ha egy baloldali be akar kerülni a következő parlamentbe. Leuralt mindent. Ő lett újra a baloldal megkérdőjelezhetetlen vezére, vele kell számolni 2022-ben is.”

„Azt a hazai és nemzetközi (akna)munkát, amelyet saját hatalma visszaszerzése érdekében elvégzett vagy el fog végezni, nem teszi kockára holmi ittas vezetéssel” – szögezte le Kocsis Máté. Megjegyezte: „Jó lenne, ha egész héten csak piálna, de nem ezt teszi. Szervezkedik, készül az ország újbóli kiárusítására, a migránspárti döntésekre, az adóemelésekre, a bosszúra, Magyarország meghurcolására. Ez a baj vele. Ezért kell legyőzni jövőre, és nem azért mert olykor iszik” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

A DK-elnök egyébként indulatos posztban reagált az ittasságát firtató cikkekre, azzal fenyegetőzve, hogy „a gatyátokat is leperelem rólatok”. „Minden lépésemet kormánypárti médiaszajhák kísérik” – fogalmazott a bukott kormányfő. (Egyébként a Telexnek azt állította, „jó néhány hónap óta egy megveszekedett korty alkoholt” nem ivott, „absztinens” lett.)

Az újságírók sértegetése, fenyegetése, megfélemlítése egyébként nemcsak a baloldal vezérére jellemző, hanem „csapatára” is, emlékezetes például Fekete-Győr András Momentum-elnök márciusi eszmefuttatása arról, hogy azokat a médiamunkásokat, akik neki nem tetsző dolgokat írnak, eltiltaná a foglalkozásuktól.

Kapcsolódó írásaink