Belföld

Wintermantel Zsolt vizsgálatot kért a hajómutyi ügyében

Teljes körű vizsgálatot kért a főpolgármestertől a dunai hajójárati szolgáltatás közbeszerzésével kapcsolatban Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának Fidesz által delegált tagja a közösségi oldalára kedden feltöltött videójában, "hajómutyit" emlegetve.

Wintermantel Zsolt vizsgálatot kért a hajómutyi ügyében
A Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány hagyományteremtő hajós felvonulása a Duna Szob és Verőce közötti szakaszán
Fotó: MTI/Mónus Márton

Wintermantel Zsolt az újpesti Árpád úti lezárt kikötőnél felvett videóban azt mondta: tart a BKV-nál a jelenleg nem működő dunai hajójárati szolgáltatás közbeszerzési eljárása, melyre 3+3 évre keresnek működtetőt.

Objektum doboz

A pályázattal kapcsolatban hasonló gyanús körülmények merülnek fel, mint a „buszmutyi”-tender ügyében - emelte ki. Hozzátette: a BKV és a főpolgármester „persze tagad”, ugyanazt mondják, mint fél évvel ezelőtt a „buszmutyi” ügyében, azt, hogy „nincs itt semmi látnivaló”.

Wintermantel Zsolt teljes körű vizsgálat elrendelését kérte a főpolgármestertől, illetve azt, hogy a minden részletre kiterjedő vizsgálat lezárásáig tiltsa meg a BKV-nak a szerződéskötést.
„Lássunk tisztán Budapest ügyeiben!” - mondta a videóban a fideszes politikus.

Kapcsolódó írásaink