Belföld

Bakondi: A magyar kormány továbbra is elutasítja a migránskvótákat

A járványhelyzet miatt egyáltalán nem csökkent a migrációs nyomás, amely Európát érinti mindhárom migrációs főútvonalon, köztük a balkáni útvonalon is - hívta fel a figyelmet a Magyarország Kormánya Facebook-oldalra kedden feltöltött videóban Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott, ezért a mostani nemzeti konzultációban is kikéri az emberek véleményét a kormány a bevándorlás témáját illetően.

Bakondi: A magyar kormány továbbra is elutasítja a migránskvótákat
A tranzitzónák bezárása óta csak a magyar követségeken lehet benyújtani menedékkérelmet, de erre még nem került sor – jegyezte meg a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Bakondi György elmondta: a migráció továbbra is elkísér bennünket az elkövetkező években, különösen, ha az afgán helyzetre gondolunk, amelynek romlása újabb tömegek megjelenésére utal.

Minden ilyen esetben, amikor nő az érkező migránsok száma, a brüsszeli vezetés és a civil szervezetek újra és újra előveszik a betelepítési kvótákat, a magyar kormány azonban továbbra sem ért egyet a kötelező szétosztás terveivel - húzta alá a miniszterelnök főtanácsadója.

Objektum doboz

Bakondi György kiemelte: az egészségügy és a migráció összefüggése sem elhanyagolható, ezért egy kérdés ezzel is foglalkozik: azt kérdezik a magyar emberektől, hogy szükséges-e a járvány időszakában és a most következő két évben teljes migránsstop bevezetése.

A főtanácsadó a videó végén mindenkit arra buzdított, hogy nyilvánítson véleményt, és vegyen részt a konzultációban.

Kapcsolódó írásaink