Belföld

A migrációról is elmondhatják az emberek a véleményüket a nemzeti konzultációban

Fontos politikai vita folyik az Európai Unióban a migrációval kapcsolatban, ezért fontos, hogy a magyar emberek is elmondják erről a véleményüket a nemzeti konzultációban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A migrációról is elmondhatják az emberek a véleményüket a nemzeti konzultációban
Járőrautó az ideiglenes biztonsági határzárnál, a kelebiai határvédelmi bázis közelében 2021. január 21-én
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Bakondi György hozzátette: nem tapasztalható változás az Európai Unió migrációs politikájában, sőt azt látják, „a brüsszeli bürokrácia és Soros-hálózatba szervezett civil szervezetei” mindent megtesznek, hogy növeljék az EU-ba érkező migránsok számát, és az érkezőket minél gyorsabban szétosszák az EU tagállamai között.

Hozzátette: fontos politikai viták zajlanak az EU tagállamai, a brüsszeli bürokrácia és a Soros-szervezetek hálózata között a migrációról, ezért fontos, hogy a magyar emberek elmondják a  migrációról is a véleményüket a nemzeti konzultációban, így például a kormány 2015 óta következetesen képviselt álláspontjáról és arról a javaslatáról, hogy két évig - a járványveszély miatt - se illegális, se legális bevándorlást ne engedélyezzenek.

Bakondi György szólt arról is, „intenzív határsértő mozgás tapasztalható”: amíg tavaly egész évben 45 500 határsértőt fogtak el, addig az idén július 1-ig már 46 300-at. A múlt évben 167 embercsempészt fogtak el, az idén eddig 420-at - hívta fel a figyelmet.
 

Kapcsolódó írásaink