Belföld

Fidesz: A BKV buszmutyi után itt az újabb, a BKV hajómutyi?

A BKV gyorsan és elég gyanús körülmények között 3+3 éves szerződést akar kötni a talán el sem induló dunai vonaljáratokra. A jelenleg zajló közbeszerzési eljárás keretében olyan üzemeltetőt keresnek, aki a BKV tulajdonában lévő hajókat működteti, végzi velük a hajózási szolgáltatást - mutat rá legfrissebb Facebook-bejegyzésében szombaton a budapesi Fidesz.

Fidesz: A BKV buszmutyi után itt az újabb, a BKV hajómutyi?
Hajómutyitól tart a Fidesz
Fotó: MH/Katona László

Idén forráshiányra hivatkozva nem közlekednek a dunai vonaljáratok, emlékeztet a fővárosi Fidesz, hozzátéve, hogy Budapest vezetése pár héttel ezelőtt azt nyilatkozta: jövőre megvizsgálják, hogy egyáltalán érdemes és lehetséges-e újraindítani ezt a közlekedési szolgáltatást.

„Ez a bizonytalan helyzet azonban egyáltalán nem zavarta a BKV-t, hogy gyorsan és elég gyanús körülmények között 3+3 (!) éves szerződést akarjon kötni a talán el sem induló szolgáltatásra. A jelenleg zajló közbeszerzési eljárás keretében olyan üzemeltetőt keresnek, aki a BKV tulajdonában lévő hajókat működteti, végzi velük a hajózási szolgáltatást” - tudatta a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete emlékeztet: az EKR rendszerben nyilvánosan elérhető információk alapján erős gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a győztesként kihirdetni kívánt cég referenciáival komoly gond lehet, akár hamisnak is minősíthetők. „Sőt, egyes iparági belső információk szerint olyan cég igazolhatta referenciaként a korábbi hivatásforgalmi hajózási szolgáltatást, melynek még hajózási engedélye sem volt”.

Korábban a BKV használtbusz-bérlési pályázata során olyan céggel szerződtek, amelynek busza sem volt, ráadásul a pályázat során más cég tulajdonában lévő buszokkal pályázott, emlékeztet a Fidesz. „Mivel a BKV botrányos használtbusz-bérlési pályázatához kísértetiesen hasonló körülmények között zajlik a jelenlegi hajózási szolgáltatási közbeszerzési eljárás, ezért joggal tarthatnak a budapestiek egy újabb botránytól. A Fidesz fővárosi frakciója ezért azt kéri a főpolgármestertől, hogy indítson teljes körű vizsgálatot és annak megnyugtató lezárásáig azonnali hatállyal tiltsa meg a BKV-nak a szerződéskötést!” - zárul a Fidesz közleménye.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink