Belföld

Mondjunk nemet a külföldi gyógyszergyártóktól való függésre!

A kormánypártok szerint fontos, hogy „ne legyünk kiszolgáltatva” a külföldi gyártóknak, ezért szükség van a magyar vakcinagyárra - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki videonyilatkozatában.

Mondjunk nemet a külföldi gyógyszergyártóktól való függésre!
Elkezdődött a nemzeti konzultáció postai kézbesítése
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Nacsa Lőrinc a Fidesz és a KDNP álláspontját összegezve felidézte: a baloldal a járvány kezdete óta csak akadályozta a védekezést, kamuhíreket, kamuvideókat és kamustatisztikákat gyártottak. Odáig is elmentek, hogy a saját politikai érdekeik miatt, a magyar emberek életét kockáztatva a vakcinák ellen keltettek bizonytalanságot, és egyes vakcinákat be is akartak tiltani. A baloldal még a magyar vakcinagyárat is támadta, ők nem a magyarokat, hanem a külföldi gyógyszergyártó lobbit támogatták - jelentette ki.

Hozzátette: az oltás nemzetbiztonsági kérdés, a járvány idején látható is volt, hogy a nemzetközi piacon óriási küzdelem alakult ki a vakcinákért.

A kormánypártok szerint fontos, hogy „ne legyünk kiszolgáltatva” a külföldi gyártóknak, ezért szükség van a magyar vakcinagyárra. A nemzeti konzultáció segítségével a vakcinagyár mellett erős nemzeti egységet hozható létre - hangsúlyozta.

„Töltse ki ön is, mondjon nemet a külföldi gyógyszergyártóktól való függésre” - zárta nyilatkozatát a KDNP-s politikus.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom