Belföld

2,5 milliárd forintból újult meg a PTE Egészségtudományi Karának épülete

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának 2,5 milliárd forintból megújult épületét. A fejlesztésnek köszönhetően a jövő magyar orvosai a legkorszerűbb körülmények között sajátíthatják el hivatásunkat - közölte pénteken reggel Facebook-oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

2,5 milliárd forintból újult meg a PTE Egészségtudományi Karának épülete
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Modern városok programban 2,5 milliárd forintból megújult Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kara gyakorlati oktatási képzési helyszíneinek avatásán
Fotó: MTI/Varga György

A miniszter videójában elmondta: a magyar egészségügy egyik rendkívül nagy feladata, az alapellátásnak az átalakítása. Ezt az ambiciózus programot, a medikusoktatás átszervezése nélkül nem lehet megoldani.

Kásler Miklós hozzátette, az utolsó két hétben minden második nap átadott valamilyen fejlesztést az egészségügyben, a most megújult pécsi épületet különös örömmel adta át, mert - mint mondta - ez a jövő orvosai korszerű tanítására nyújt lehetőséget.

Objektum doboz

Ha mindez együtt van, akkor jön az, hogy meg tudjuk-e tartani a magyar egészségügy tradícióit, a rendkívül igényes betegellátást, a szolidarítás elvén, és az ennek megfelelő iniciatívák alapján - fogalmazott a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink