Belföld

Hiába ígérte Karácsony, még mindig nincs klíma a 3-as metrón

Emlékszünk rá, amikor néhány éve nyáron a Párbeszéd nevű mikropárt aktivistái törölközőbe csavarva metróztak, Metró ≠ szauna feliratú táblákat lobogtatva? Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt megígérte, hogy ha megválasztják, klimatizálni fogja a hármas metró felújított szerelvényeit - emlékeztetett kedden délután közzétett Facebook-bejegyzésében a budapesti Fidesz.

Hiába ígérte Karácsony, még mindig nincs klíma a 3-as metrón
Hiába ígérte meg korábban Karácsony Gergely, még mindig nem klimatizálták a hármas metrót
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsony Gergelyt megválasztották, már a második nyarukat töltik vele a budapestiek, azonban még mindig nincs klíma a hármas metróban: kollégánk ma a délelőtti órákban 33,4 fokos forróságban utazott a metrókocsiban - áll a kormánypárt fővárosi szervezetének posztjában.

Miután a tavalyi évben a Fővárosi Közgyűlés elutasította Ughy Attila javaslatát a hármas metró utólagos klimatizálásáról, az idei évben Karácsony Gergely a veszélyhelyzet egyszemélyi hatalomgyakorlásának utolsó estéjét kihasználva döntött: beszerzi a 30 éves, leselejtezett frankfurti villamosokat, melyeken szintén nincs klíma - tették hozzá.

Aki szerint elviselhetetlen a meleg a metróban, annak most idéznénk a főpolgármester pártjának akkori szavait: Karácsony Gergely a légkondicionált autójából azt üzeni, hogy luxus lenne klímásítani a metrószerelvényeket - zárul a budapesti Fidesz posztja.

Kapcsolódó írásaink