Belföld

Újra külföldi multik kezére adná az országot a baloldal

Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök kormánya 75 évre adta koncesszióba a repülőteret és külföldieknek, devizahitelre adta koncesszióba az M6-os autópályát, amin a magyar állam rengeteget veszített - írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményében.

Újra külföldi multik kezére adná az országot a baloldal
KTK: Gyurcsány kormánya 75 évre adta koncesszióba a repülőteret
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Párbeszéd korábbi sajtótájékoztatójára reagáltak. Dorosz Dávid, az ellenzéki párt elnökségi tagja úgy vélekedett, hogy amennyiben megvalósulna a kormány autópályák koncesszióba adására vonatkozó terve, a magyar emberek drágábban használhatnák a gyorsforgalmi úthálózatot, és annak állapota is leromlana.

„Ma Gyurcsány Ferenc szövetségesei azért tiltakoznak, mert az új koncessziós pályázat nem devizában van, hanem forintban, így azon magyarok is elindulhatnak. Ha tehetnék, ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták: újra külföldi multik kezére adnák az országot” - fogalmazott reakciójában a KTK.
 

Kapcsolódó írásaink

Karácsony átverte a budapestieket

ĀEmberéletekbe került az EU bénázása, a tolerancia diktatúrájának az idejét éljük - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Faktumban