Belföld

Több mint ötvenezer 12–15 éves gyermek regisztrált

Koronavírus-járvány

A 12–15 éves korosztályban 51 ezren regisztráltak, és 28 százalékuk már felvette az oltást – válaszolta lapunknak a Koronavírus Sajtóközpont.

Több mint ötvenezer 12–15 éves gyermek regisztrált
Fotó: MTI/Varga György

Hozzátették, a 16–17 éves korosztályban 93 ezren regisztráltak, és 79 százalékuk kapta meg a vakcinát, míg a 18–19 éves korosztályban 121 ezren regisztráltak, és 89 százalékuk már felvette az oltást. A Koronavirus.gov.hu oldal szerint hétfőn meghalt négy beteg, és 54 esetben mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 41 784, kórházban 281 főt ápolnak, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelték, eddig 5 421 230 embert oltottak be, közülük 4 555 029-en már a második adag vakcinát is megkapták. Lapunk információi szerint a kormány azon dolgozik, hogy a beoltott magyarok nemsokára már rendelkezhessenek az EU által elfogadott zöld útlevéllel, amelyből kétféle lesz hazánkban, papíralapú és elektronikus, amit a háziorvosok és a patikák is kiadhatnák.

Magyarország már 17 országgal egyezett meg a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. Az uniós védettségi igazolvány bevezetésének közeledtével érezhető, hogy sok ország lassan nyitni kezdett, hónapokkal lemaradva hazánkhoz képest.

Kapcsolódó írásaink

Szabadon Madridba

ĀFeloldották a korlátozásokat Olaszországban, ahol június 28-tól nem kell maszkotviselni a köztereken – a fiatalok azonnal megrohamozták a miniállam, San Marino diszkóit

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom