Belföld

A baloldal nem jelent meg az első testületi ülésen Óbudán

A járványhelyzet utáni első testületi ülésen sem Kiss László, sem a Gyurcsány-koalíció képviselői nem jelentek meg, hogy képviseljék az óbudai választópolgárok érdekeit.

A baloldal nem jelent meg az első testületi ülésen Óbudán
Sem Kiss László polgármester (a képen), sem a baloldali képviselők nem jelentek meg az önkormányzat testületi ülésén Óbudán, amely így határozatképtelen volt
Fotó: obuda.hu

Június 15-én véget ért az a rendkívüli jogrend, mely lehetőséget adott Óbudán is a polgármesternek, hogy a testület döntése helyett egyszemélyben hozza meg a kerület életét befolyásoló döntéseket.

A megszüntetésről szóló jogszabályról tudomást szerezve, Kiss László ijedtében még június 14-én beiktatott egy polgármesteri döntéshozatalt, ahol több, mint egy tucat döntést hozott meg egyszemélyben, melyekről június 15. után a testület is határozhatott volna.

Azért, hogy a napirendi pontok rendes testületi ülésen, demokratikus keretek között kerüljenek megvitatásra és elfogadásra, a jobboldali polgári frakció rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte - írta meg az Óbudai Hírek blog.

A bejegyzésben kiemelik: a kezdeményezés ellenére a Gyurcsány-párt polgármestere, Kiss László megtartotta az egyszemélyi döntéshozatalt, ahol többek között önként lemondott a Római-part kerületi szabályozásának lehetőségéről, átadva azt a fővárosnak. Megszüntette továbbá az eddig sportolási programokat szervező Óbudai Sport Kft-t, valamint megállapodást kötött a kínai HC Nemzetközi Televíziós Alapítvánnyal.

Ez utóbbi azért érdekes, mert a döntés értelmében a megállapodás „fő célkitűzése a Magyarországon élő kínai nemzetiségiek hagyományápolásának támogatása, annak bemutatása, a két nép közötti kapcsolatok elmélyítése és kölcsönös megismertetése.”

Ez teljesen rendben is lenne, de vajon egyeztetett erről a döntésről Kiss a főnökével, Gyurcsány Ferenccel, mert a Fudan egyetem kapcsán a DK még azon a véleményen volt, hogy a kínaiakkal való együttműködés megengedhetetlen egy olyan demokratikus európai országban, mint Magyarország? - teszi fel a kérdést a blogbejegyzés szerzője.

Kiss Lászlótól ezekre a kérdésekre sem kaphattak választ az óbudai polgárok a Fidesz frakció által kezdeményezett rendkívüli ülésen, amit azért hívtak össze, hogy a polgármesternek legyen alkalma részletesen beszámolni, milyen további döntéseket hozott még egyszemélyben a testület tájékoztatása nélkül a járványhelyzet ideje alatt. Hány fa kivágására adott engedélyt, milyen ingatlanokat adott el, illetve miért nem válaszolt a polgári frakció újraindítási javaslatára?

Azonban az ülésen sem a gyurcsányista polgármester, sem a baloldali képviselők nem jelentek meg, így határozatképtelenség miatt a testületi ülést nem tudták megtartani.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék megint hazudtak

ĀFidelitas: Nem igaz a baloldali vezetésű önkormányzatok kivéreztetése és ellehetetlenítése +VIDEÓ