Belföld

Schanda: Az egyetemek jövője Magyarország jövője

Az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetstratégiai programja az egyetemek megújítása - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Schanda: Az egyetemek jövője Magyarország jövője
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az államtitkár a polgári törvénykönyvről szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló törvény módosításának vitájában expozéjában kifejtette: csak azok az egyetemek lehetnek sikeresek, amelyek képesek versenyképes tudást átadni a fiataloknak. Az egyetemek fejlesztésébe fektetni nemcsak lehetőség, hanem erkölcsi kötelesség - jelentette ki.

Úgy vélte, az egyetemek megújításában a közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak kiemelkedő szerepük van, ezért fontos megkönnyíteni a magáncégek együttműködését velük, hogy a vállalkozások is aktív közreműködői lehessenek a felsőoktatás megújításának. Ösztönözni kell a vagyonkezelő alapítványok és a magáncégek együttműködését a felsőoktatás versenyképességének növelése érdekében - vélekedett.
 

Kapcsolódó írásaink