Belföld

Fidesz: A baloldal hatalmon csak sanyargatta a nyugdíjasokat

Gyurcsányné beszél a nyugdíjasok védelméről, de amikor lehetőségük lett volna tenni az idősekért, akkor inkább magukra hagyták őket - kommentálta a Fidesz Dobrev Klára DK-s politikus pénteki nyilatkozatát közleményben.

Fidesz: A baloldal hatalmon csak sanyargatta a nyugdíjasokat
Posztkádári mosolyduó. Gyurcsányné Dobrev Klára és férje, a bukott kormányfő
Fotó: MH

Hozzátették: „a baloldal megmutatta, amikor hatalmon volt, hogy csak sanyargatni tudja a nyugdíjasokat”.

„A válságos időkben elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz árát, duplájára az áram árát és az élelmiszerek áfáját, nyugdíjadót akartak bevezetni, sőt az egészségügyet is fizetőssé akarták tenni az időseknek” - sorolta a nagyobbik kormánypárt.

Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP ezzel szemben továbbra is igyekszik kiszámítható és biztonságos életet biztosítani az időseknek.

„Az elmúlt években csökkentettük a rezsit, valamint folytatódik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése, ami 2,5 millió embert érint Magyarországon. Emellett bízunk abban, hogy jövőre is tudunk nyugdíjprémiumot fizetni, mert a gazdaság növekedése lehetővé teszi” - emlékeztettek.

"A kormánypártok, mint ahogy eddig, jövőre is megbecsülik a nyugdíjasokat" - mutatott rá a Fidesz.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján azt ígérte, kormányra kerülése esetén visszaállítja a nyugdíjszámítás svájci indexálását.

Kapcsolódó írásaink