Belföld

„A nemzeti kormány töretlenül fejleszti a magyar egészségügyet”

A magyar egészségügyet a szocialista-liberális kormányok leépítették, a nemzeti kormány viszont töretlenül fejleszti. Míg 2010 előtt az ellátórendszert létszámleépítések, kórházbezárások, ágyszámcsökkentések és privatizációk sújtották, az utóbbi tíz évben megújult az infrastruktúra jelentős része és történelmi léptékű bérfejlesztések valósultak meg - írta közösségi oldalán Kásler Miklós.

„A nemzeti kormány töretlenül fejleszti a magyar egészségügyet”
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Számunkra a magyar egészségügyet érintő mindennemű fejlesztés, átalakítás tekintetében a betegek érdekének érvényesülése az elsődleges szempont. Orvos-miniszterként ebből az alapállásból, ahogy az eddigiekben sem, úgy a jövőben sem engedek - áll az emberi erőforrások miniszterének posztjában.

Még 2019-ben dolgozta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ellátórendszer megújításának koncepcióját, amelynek megvalósítását a járványhelyzet írta részben felül. A váratlan kihívás ellenére viszont a kormány végrehajtotta a történelmi léptékű orvosi béremelést, lépéseket tettünk a hálapénz kivezetése, az állami és a magánellátás szétválasztása érdekében és jelenleg is folyamatban van a szakdolgozók további bérfejlesztése - emeli ki.

Az álhírek és a felelőtlen ellenzéki vagdalkozások ellenére az utóbbi évek kormányzati intézkedései által a magyar egészségügy megerősödött, amit az ellátórendszer, járvány során nyújtott, példaértékű teljesítménye is bizonyít. Több mint hét évtized után a jelenlegi kormány tudott átfogó fejlesztést megvalósítani az egészségügyben, a megkezdett munkát pedig, a betegek javára, az ágazati dolgozók és a társadalom egésze érdekében folytatjuk - teszi hozzá.

Kapcsolódó írásaink