Belföld

Orbán Viktor Gyurcsány csörgősipkás bohócának nevezte Jakab Pétert

Az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök, önt is ő alkalmazza, nem az eszéért, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzzon a fejére és szorgalmassan rázza - mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben hétfőn a Jobbik elnökének címezve szavait.

Orbán Viktor Gyurcsány csörgősipkás bohócának nevezte Jakab Pétert
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő Jakab Péternek, a Jobbik elnökének felvetésére válaszolva kijelentette: a frakcióvezetői poszt komoly feladat, ezért egy parlamenti párt frakcióvezetőjeként egy ideig komolyan vette a Jobbik elnökét, de azóta kiderült, hogy Jakab csak Gyurcsány bohóca.

„Ön már egy másik műfajban utazik, Ön egy komédiás és a szemünk előtt csinál bohócot magából. Ez hatmillióba kerül a választóknak havonta. Az önök térfelén Gyurcsány Ferenc a főnök, önt is ő alkalmazza, nem az eszéért, hanem azért, hogy egy csörgősipkát húzzon a fejére és szorgalmasan rázza. Hatmillióért ez kevés, szellemesebbet várunk” - tette hozzá.

A kormányfő azt is kijelentette: a Jobbik a legkorruptabb parlamenti párt, már a korábbi ciklusban is megvette egy milliárdos, most pedig egy másik milliárdos, Gyurcsány Ferenc vette meg őket.

A kormányfő ezt követően felolvasta a Jobbik alapító nyilatkozatát, amiben arról írtak, hogy mindent megtesznek, hogy a posztkommunista erők ne kerüljenek hatalomra. „Mennyit kapott Gyurcsánytól, hogy ezt a mondatot a Jobbik emlékezetéből kitörölje?” - kérdezte Jakabtól Orbán Viktor.

Jakab, a hatmilliós bohóc

Jakab Péter az egyik legjobban fizetett képviselő, jövedelme alapján a legjobban kereső egy százalékba tartozik. Mindent egybe véve havonta több mint hatmillió forintos juttatást kap az adófizetők pénzéből. Többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedeiben elhelyezkedő lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére. Erről korábbi cikkünkben részletesen írtunk, ide kattintva olvashat róla.

A DK-s Arató Gergelynek válaszolva a kormányfő kijelentette: a baloldal a járvány okozta válság idején végig azon dolgozott, hogy megbuktassa a kormányt, hogy ő maga kormányfőként elveszítse az állását. „Bérből és fizetésből az él, aki nem tőkejövedelemből él. Tudom, hogy az ön pártelnöke nem így tesz, de a nagy többség igen. Ön is, én is. Ha az átlagjövedelem csökken, a mi bérünk is csökken. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Szerintem ez egy jó rendszer” - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ne reménykedjen a baloldal, hogy megszabadulhat tőle: „Itt maradok az önök nyakán képviselőként. Akkor sem szabadulnak meg tőlem, ha az Önök forgatókönyve valósul meg jövőre. A következő 20 évben is számíthatnak az együttműködésemre, mivel itt leszek a parlamentben, mint fizetésből élő képviselő” - zárta Orbán Viktor.

Objektum doboz

Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének adott válaszában Orbán Viktor kijelentette: ő maga ugyan nem, de Barack Obama és Soros György már tartott előadást a Fudan Egyetemen. „Ennyit a kommunizmusról” - tette hozzá a miniszterelnök, kiemelve: a Fudan Egyetem már jelen van Magyarországon, a Corvinuson, egy évekkel ezelőtt kötött megállapodásnak köszönhetően.
„Még tervek sincsenek, koncepciókról beszélünk csak. Majd ha lesznek tervek, beszélhetünk összegekről, végső döntést pedig a tervek és azok költségeinek birtokában fogunk hozni, minden más csak ködszurkálás az önök részéről” - szögezte le a kormányfő.

Szabó Tímeától ezt követően elvették a szót, mert gyalázta a kormányfőt.

Orbán Viktor szerint a kémkedés, hírszerzés és befolyásolás kérdése fontos ügy. „Ha valaki azt hiszi, hogy a hírszerzés, befolyásszerzés valami keleti dolog, akkor önök tévedni tetszenek. Magyarországon ezek a szolgálatok jól működnek, a parlament ellenőrzése alatt állnak és képesek akár a keleti, akár a nyugati befolyásolási kísérletektől megóvják Magyarországot és a magyar hazát” - szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor Nunkovics Tibornak (Jobbik) azt mondta, hogy a magyar munkásoknak a minősége vetekszik a német munkásokéval, de a bérük nem. Ehhez idő kell, és a magyar kormány ezért dolgozik - tette hozzá. Az Ön fizetése az elmúlt két évben 25 százalékkal nőtt, ebből a pozícióból előadni ezt a hozzászólást, az eléggé álságos - tette hozzá a miniszterelnök.

Az Ön fizetése azért emelkedett, mert a magyar gazdaság jól teljesített, és az átlagjövedelmek emelkedtek. Vessék össze a mostani adatokat az Önök szövetségesének kormányzásával, amikor csökkentek a jövedelmek! - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogyha további éveket kormányoznak még, akkor tovább fognak emelkedni a bérek.

A Jobbik azt állítja, hogy az emberek nem élnek most jobban, mint hét évvel ezelőtt, ez egy szemenszedett balkáni hazudozás - mondta Orbán Viktor a jobbikos képviselő válaszára

Kapcsolódó írásaink