Belföld

Varga Judit: A gyermekvédelem nem válhat politikai és ideológiai viták áldozatává

Elfogadta az Országgyűlés a szülői felelősséget érintő nemzetközi igazságügyi együttműködésről szóló törvényjavaslatot, ezáltal megerősítve a gyermekek védelmét és érdekeik érvényre jutását az őket érintő bírósági, hatósági eljárásokban, közölte Varga Judit.

Varga Judit: A gyermekvédelem nem válhat politikai és ideológiai viták áldozatává
Varga Judit igazságügyminiszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter legfrissebb Facebook-posztjában tudatta:  a képviselők 172 igen szavazattal támogatták a kezdeményezést.

„Ezzel uniós szinten is modern és előremutató jogszabállyal biztosítottuk a gyermekek meghallgatáshoz való jogát, hogy az eljárások során az ő véleményüket is kiemelten figyelembe vegyék” - emelte ki a miniszter, hozzátéve: a gyermekek védelme közös ügyünk, nem válhat politikai és ideológiai viták áldozatává.

„Továbbá aktuális, hogy tegnap este pedofilellenes törvénycsomagot nyújtott be a Fidesz a parlamentnek, melynek célja hogy a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények jogkövetkezményei szigorodjanak, a gyermekeket pedig minél nagyobb védelem illesse meg” - emlékeztetett a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom