Belföld

Karácsony arra büszke, hogy nem tett semmit

A városvezető három intézkedést sem tud megnevezni, amit Budapesten megvalósított

Meglepő és tanulságos interjút készített a Telex Karácsony Gergely főpolgármesterrel, a baloldali előválasztáson induló miniszterelnök-jelölttel.

A szélsőségesen balliberális médium Karácsony – az elmúlt hetekben – megtépázott tekintélyét igyekszik helyreállítani, és a nyelvvizsgahiány, az egyetemi kirúgás megmagyarázását követően ennek érdekében megkérdezték a főpolgármestert, hogy „Mi a három legfontosabb intézkedése, amit megvalósított Budapesten?” Karácsony pedig nem kertel: „Bármennyire is furcsa ezt mondani elsőnek, de szerintem már az egy rendkívül hősies helytállás, hogy élünk.”

Karácsony Gergely tehát legnagyobb teljesítményének azt tartja, hogy nem tett semmit. Igazi önvallomás, hiszen másfél éves tevékenysége nyomán még maga sem tud emlékezetes eredményről beszélni, míg a kudarcokat érthetően nem említi – pedig az eddig eltelt időszakának egyik védjegye lehetne. A botrányos BKV-buszbeszerzés mellett a BKK és a BKV, vagyis a fővárosi önkormányzat közlekedési cégei eddig több mint kétszázmillió forintos bírságot kaptak, amelyet a budapesti adófizetők fizetnek ki.

A Lánchíd-felújítása annak ellenére egy esztendőt csúszott, hogy azt a korábbi főpolgármester, Tarlós István teljesen előkészítette, ám Karácsony késlekedése nyomán ötmilliárddal drágábban, egy karcsúsított megoldással történik meg a korszerűsítés. Óvatosan ugyan megemlíti a Blaha Lujza tér felújítását, amit ugyancsak Tarlós István előkészítése nyomán valósítanak meg, ám a kivitelezéssel itt is gondok adódtak, a főváros közlekedési cége ismét nem tartotta be a közbeszerzési szabályokat, amiért a hónap elején újabb ötmillió forintra bírságolták a BKK-t.

Ezekről nem beszél Karácsony, igaz ezekről nem is kérdezi a balliberális médium. Csak annyit tudhatunk meg, hogy a fővárost „hosszú távon iszonyatosan szeretni fogják az itt élő emberek”. Az iszonyat már csak Karácsony nyomában jár.

Kapcsolódó írásaink

Ismét támadja a baloldal a helyreállítást

ĀA fővárosnak közel egy éve volt konzultálni az uniós helyreállítási tervről, de csak az utolsó pillanatban éltek a lehetőséggel – írta Ágostházy Szabolcs államtitkár