Belföld

Böröcz: A bérlők nem számíthatnak a baloldalra

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk - tudatta Facebook-posztjában Böröcz László, a Fidesz képviselője.

Böröcz: A bérlők nem számíthatnak a baloldalra
Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk – mondta Böröcz László
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz frakcióvezető-helyettese közölte: a lakástörvény-tervezettel kapcsolatos, hosszú egyeztetéseket követően az is világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelései vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban. „Ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottunk, hogy a javaslatunkat a világörökségi területekre korlátozzuk” - emelte ki Böröcz.

Objektum doboz

A politikus emlékeztetett: az első kerületi műemlék lakásokban élők 732 aláírást gyűjtöttek össze helyzetük rendezéséért és 506-an töltötték ki az ezzel kapcsolatos kérdőívet.

„Amikor foglalkozni kezdtem a kérdéssel, rengeteg további megkeresést kaptam, így bővült az érintettek köre. Mivel a tágabb kört illetően nincs konszenzus, ezért módosítani fogjuk a törvényjavaslatot. De bízom benne, hogy a probléma felvetése elindít egy folyamatot, mely végén az önkormányzatok is megfontolják, hogy érdemes a bérlők minél szélesebb körének lehetőséget adni, hogy saját lakáshoz jussanak” - közölte Böröcz.

Kapcsolódó írásaink