Belföld

Fidesz: Dobrev a külföldi gyógyszergyártók zsoldjában

Gyurcsány Ferenc felesége tovább folytatta a lakosság hergelését és dezinformálását

Újfent kibújt a szög a zsákból, Dobrev Klára külföldi gyógyszergyártók zsoldjában áll – reagált a Fidesz Gyurcsányné sajtótájékoztatójára, amelyen a DK folytatta a keleti vakcinákkal szembeni álhírgyártását.

Fidesz: Dobrev a külföldi gyógyszergyártók zsoldjában
A DK miniszterelnök-jelöltje most azzal riogatott, hogy hazánk nem juthat hozzá a Pfizer oltásához
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Fordult a kocka, végre van elegendő vakcinánk, és Magyarország megkezdte a vakcinák felhalmozását is – jelentette ki Hollik István pénteki videóüzenetében. A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: nemsokára másfél évre elegendő oltóanyag áll majd rendelkezésre, ráadásul jövőre elérhetővé válik a magyar gyártású oltóanyag is. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a továbbiakban a brüsszeli vakcinabeszerzésben nem kíván részt venni.

Amint kiderült, hogy nem kívánunk 120 milliárd forintot adni külföldi gyógyszergyártó multiknak, a baloldal azonnal felhördült és támadásba lendült – fogalmazott Hollik. A támadás élére Gyurcsány Ferenc felesége állt. Ezzel újfent kibújt a szög a zsákból, Dobrev Klára külföldi gyógyszergyártó multik zsoldjában áll – jegyezte meg. Úgy látszik, hogy folytatódik az a jól ismert baloldali politika, amely a magyar emberek helyett külföldi nagyvállalatok mellé áll.

Mindezt a kormánypárti politikus Gyurcsányné Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva mondta el. Gyurcsányné ugyanis bejelentette, a Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, tartson fent szabad kapacitást Magyarország számára az uniós vakcinabeszerzés során, hogy egy esetleges kormányváltás után az új kabinet visszaléphessen az EU-s oltóanyag-beszerzési rendszerbe.

Gyurcsányné szerint ez azt jelenti, hogy a jövőben Magyarország nem fog további Pfizer-oltóanyagot kapni. A DK-s politikus a lakosság hergelését és dezinformálását tovább folytatva azt állította, Magyarországon egyedüliként a Pfizer-vakcináról lehet biztosan tudni, hogy gyerekeknek is adható, hogy a legtöbb vírusvariáns ellen védettséget nyújt, és Európában csak azok tudnak szabadon utazni, akik az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagot kapták.

Az Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában elmondottak is cáfolják Dobrev szavait: raktárban áll, és megrendelt a kormány 7,3 millió Pfizer, 1,2 millió Moderna, 4 millió Janssen, 4,7 millió AstraZeneca oltást. Ez a mennyiség a kínai és az orosz vakcinákat nem számítva is elegendő, hogy 2021-ben és 2022-ben be tudják oltani a magyarokat akkor is, ha szüksége lesz a harmadik vagy a negyedik oltásra.

Kapcsolódó írásaink