Belföld

Gyerekkora helyszínén sincsenek jó véleménnyel Karácsonyról

Karácsony Gergely szombaton gyerekkora helyszínén, Nyírtasson felvett videón jelentette be, hogy elindul a baloldali előválasztáson.  Az Origo stábja ellátogatott a településre, és megkérdezte a helyieket, mit gondolnak a főpolgármesterről.

Gyerekkora helyszínén sincsenek jó véleménnyel Karácsonyról
A nyírtassiak közül is többen úgy vélik, hogy Karácsony Gyurcsány bábja
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A videóból kiderül, sokan bizony nincsenek jó véleménnyel a baloldali politikusról: nehezményezik, hogy a szombati bejelentés előtt legutóbb az előző választások idején járt a községben.

Többen is úgy vélték, hogy a főpolgármester nem lenne alkalmas miniszterelnöknek, többek között erősen hiányos nyelvtudása miatt.

Emellett olyan megszólaló is akadt, aki egyértelműen Gyurcsány Ferenc bábjának tartja Karácsonyt.

Objektum doboz

Karácsony emberével egyeztetett a Telex főszerkesztője

Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke, Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkozott egy, a Király utcában található bárban - értesült a Pesti Srácok. A találkozó pont egy héttel azelőtt történt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson.

A Telex főszerkesztője a lapnak e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkája  objektivitását: "Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.”