Belföld

Karácsony elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

A budapesti főpolgármester szombat reggel a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. A politikus gyermekkori lakhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be.

Karácsony elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson
Karácsony mindig azt a szerepet játszotta, amit Gyurcsány osztott ki rá
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Sokat gondolkodtam, mert bizonyos döntéseket csak hosszú töprengések után tudok csak meghozni. De most, ennek a hosszú gondolkodásnak a végén, ennek a fontos döntésnek a megindultságával, tele hittel és reménnyel, elfogadva az engem támogató pártok támogatását, meghallva sok ismerős és ismeretlen ember biztatását, és érezve a családom félő támogatását itt, a gyerekkorom színhelyén tudom kimondani azt, hogy miniszterelnök-jelöltként elindulok az ellenzéki előválasztáson” – jelentette be szombat délelőtt Karácsony Gergely.

Karácsonyt pénteken kérte fel miniszterelnök-jelöltnek a Párbeszéd küldöttgyűlése, korábban az MSZP és az LMP is jelezte, hogy a főpolgármestert támogatják az előválasztáson.

Tavaly még nem magát gondolta a legalkalmasabb jelöltnek a főpolgármester

Bohár Dániel kérdésére, miszerint Karácsony Gergely tervezi-e, hogy 2022-ben miniszterelnök-jelölt legyen, Karácsony Gergely tavaly októberben azt nyilatkozta: Egy porcikám sem kívánja ezt és inkább buzdítok más alkalmas jelölteket.

Objektum doboz

Tele van Gyurcsány Ferenc embereivel a budapesti Városháza

A 2019-es önkormányzati választást követően a budapesti Városháza megtelt a Gyurcsány-korszak embereivel. Karácsony Gergely szó nélkül átengedte az irányítást nekik. A Városházát - vagyis a fővárosi önkormányzatot - valójában nem a főpolgármester, Karácsony Gergely, hanem a baloldal  vezetője, Gyurcsány Ferenc irányítja.

Objektum doboz

Karácsony Gergely megválasztását követően nem várt sokat, hatalmas tempóban kezdődött meg a Gyurcsány-korszak embereinek reaktiválása. A főpolgármester kampányában jelentős szerepet játszott Gyurcsány két bizalmi embere, Gál J. Zoltán és Batiz András is. Ők a mai napig meghatározó szerepet töltenek be a főpolgármester mellett, Gál J. gyakorlatilag felügyeli a munkáját, még a főpolgármester facebook-posztjait is ő írja.

Kapcsolódó írásaink