Belföld

Emmi: Semmilyen kórházat nem fogunk bezárni!

Újabb szándékos rágalmazásnak és félremagyarázásnak tartja a baloldal részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt az információt, amely szerint kórházbezárásokra készülnének.

Emmi: Semmilyen kórházat nem fogunk bezárni!
Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni” - közölte az Emmi szombaton az MTI-vel, hozzátéve: a kórházbezárás a Gyurcsány-kormány programja volt.

Az Emmi mindezt arra reagálva írta, hogy Kunetz Zsombor elemző a közösségi oldalán megosztotta a tárca egy körlevelét, megjegyzésként pedig kórház- és rendelőbezárásokat valószínűsített.

A minisztérium kiemelte: Kunetz Zsombornak mint egészségügyben jártas elemzőnek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy a minisztérium szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt.

„Ez soha nem eredményezett kórházbezárást és most sem fog! Mi a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben az egészségügyi dolgozókkal történő együttműködésben gondolkodunk, hogy az intézmények bevonásával a betegek a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesüljenek” - fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Gulyás: Elértük az ötmillió regisztráltat

ĀMájus 28-tól lesz lehetőség a lakodalmak megtartására - Június 1-től lehet nyári tábort tartani - Az egészségügyre a források 34 százaléka juthat, míg oktatásra több mint 50 százalék jut majd