Belföld

„A baloldali összefogás veszélyezteti a jogállamot”

A Volner Párt elnöke szerint veszélyezteti a jogállamot a baloldali összefogás.

„A baloldali összefogás veszélyezteti a jogállamot”
Volner János
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Volner János független országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: "gyakorlatilag alkotmányos puccsot" jelent, amikor az önkormányzatokat arra biztatják, hogy szabotálják el a tulajdonukban álló lakások privatizációját, ha a parlament elfogadja az erről rendelkező jogszabályt.

Kiemelte: az 1990-es évekhez hasonlóan most is kedvezményes áron vehetnék meg a lakásokat a bérlők, ez pedig sokuk számára azt jelentené, hogy először jutnak saját otthonhoz.

Volner János hozzátette: jelent meg a napokban olyan publicisztika, amely szerint a kormányváltás után akár alapos gyanú nélkül is börtönbe kellene vetni fideszes politikusokat, majd megtörnek a rács mögött, ha pedig semmit nem tudnak rájuk bizonyítani, legfeljebb szabadon engedik őket.

A politikus az 1950-es évek és 2006 stílusát idézőnek nevezve ezeket a kijelentéseket. Fenyegetik a jogállamot, fenyegetik a jobboldali érzelmű újságírókat és politikusokat egyaránt - jelentette ki.

Hangsúlyozta: a baloldalnak végre tudomásul kellene vennie, hogy törvényeket mindenki köteles betartani, akár tetszik neki az adott jogszabály, aki nem. Volner János feltette a kérdést: hol van Vera Jourová, az Európai Bizottság e témában illetékes alelnöke, amikor naponta érik ilyen támadások Magyarországon a jogállamiságot?

Kapcsolódó írásaink